Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde Ramazan ayının vazgeçilmezi olan pide alabilmek için vatandaşlar, iftar saatine yakın saatlerde fırınlarda kuyruk oluşturuyor.
İlçede iftara yakın saatlerde hareketlenme yaşanırken, iftar sofralarının vazgeçilmezlerinden olan pideler ise fırınlardaki yerlerini alıyor. İftar vaktinde sıcak pide almak isteyen vatandaşlar fırınlarda dakikalarca pidenin pişmesini bekliyor. Fırın işletmecisi Ergün Altaş, Ramazan ayının gelmesiyle fırınlarda her yıl olduğu gibi yeniden yoğunluk yaşandığını belirterek, yaşanan yoğunluktan ve ilgiden dolayı memnun olduklarını söyledi. Vatandaşların iftar saatine yakın zamanda fırına gelerek pide, çörek ve ekmek almak için sırada beklediklerini ifade eden Altaş, “Her akşam iftar saatine yakın zamanlarda müşterilerimiz sıcak pide almak için fırına geliyor ve bundan dolayı bir yoğunluk yaşanıyor. Halkımıza en güzel ve leziz ekmeği sunmak için gayret gösteriyoruz. İftar saatine yakın zamanda pide almak isteyen vatandaşlar aceleci davranıyor. Bizler de onların pidelerini iftar saatine yetiştirmeye çalışıyoruz” dedi.
Ramazanın vazgeçilmezi olan pide için kuyrukta bekleyen vatandaşlar ise, ramazanda fırınlarda ekmek sırası beklemenin ve sıcak pide almanın ayrı bir zevk olduğunu dile getirdiler.