Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde düzenlenen Süphan Dağı Kültür ve Spor Şenlikleri renkli görüntülere sahne olurken, etkinliklere ise vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

İlçede bulunan Kültür ve Sanat Evinde sabah kahvaltısı ile başlayan program, Adilcevaz Belediyesinin Kız Taşı civarında yaptırdığı bayan ve erkek plajlarının açılışıyla devam etti. Ardından Su-Kay tesislerinde Halk Eğitim Merkezi Folklor ekibi folklor gösterileri sundu. Resim sergisinin gezilmesinin ardından yüzme yarışları ve su kayağı gösterileri yapıldı. Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy Belediye Kız Taşı Halk Plajı açılışında yaptığı konuşmada; “Adilcevaz gördüğünüz gibi Van Gölü sahillerinin en güzel koylarına sahip, yeşil ile mavinin buluştuğu tarih, kültür ve turizm kentidir. İlçemizde 12-13 ağustos tarihlerinde Süphan Dağı Kültür ve Spor şenliklerini yapıyoruz. Etkinliklerimiz çerçevesinde tekne gezisi, plaj açılışı, jetski gösterileri, bölgenin tek su kayağı park gösterileri, plaj futbolu müsabakaları, fotoğraf sergisi ve Süphan Dağı etkinliklerimiz olacaktır. Bu program bölgemizin ne kadar güzel huzurlu ve güvenli olduğunun en güzel örneğidir. Bölgemizi çevrede yaşanan olaylarla değil, Su Kay Parkla, Van Gölü’nün en güzel koyları olan Adilcevaz plajlarıyla, Süphan Dağı etkinlikleriyle anılmasını istiyoruz. Bu sebeple bu programa büyük katkılar sunan Sayın Valimize, BETAV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ve yönetimine, değerli Kaymakamımıza, DAKA’ya ve emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman ise yaptığıa açıklamada; “Adilcevaz ilçemiz sadece ceviziyle, yeşiliyle, geçmişiyle değil, geleceğiyle ve turizm potansiyeliyle de önemli bir ilçedir. İlçemizde bulunan su kayağı parkı Türkiye’de sadece 7 Kablolu Su Kayağı Tesislerinden biridir. Van Gölünün en güzel koyları, en güzel plajları ilçemiz sınırları içerisinde olup, her türlü su sporları yapılabilmektedir. Ayrıca Süphan Dağı etkinliklerimiz çerçevesinde 2500 rakımda kurduğumuz çadır kentte doğal bir yaşam alanı oluşturmanın çabası içerisindeyiz. Bu sebeple düzenlediğimiz Süphan Dağı Kültür ve Spor şenliklerimiz dolu dolu geçiyor. 2 gün sürecek olan programımıza katılan ve desteklerini esirgemeyen iş adamlarımız başta olmak üzere Sayın Valimize ve katılımcılara sonsuz teşekkür ediyorum” dedi.

BETAV ve EREN Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Eren ise, “Bu güzel plajlar eskiden yoktu. Belediye başkanımızın geniş vizyonu, gelecekle ilgili plan ve projeleri bizleri heyecanlandırıyor. Bu tür projeler bölgemizin gelişmesine, büyümesine ve güzelleşmesine vesile oluyor. Böyle bir yerin Bitlis’te olduğunu anlattığımız zaman insanlar bizleri ağzı açık dinliyor. Bölgenin terör belasından tamamen temizlenmesinden sonra inanıyorum ki Adilcevaz Türkiye’nin turizm cenneti olacaktır. Bu eğlenceli programı hazırlayan Adilcevazlı dostlarıma ben teşekkür ediyorum” dedi.

Etkinliklere Adilcevaz Kaymakamı Arif Karaman, Tatvan Kaymakamı Mehmet Ali Özkan, Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erdal Necip Yardım, Tatvan Belediye Başkanı Fettah Aksoy, BETAV ve EREN Holding Yönetim Kurulu Başkanı İşadamı Ahmet Eren, STK temsilcileri, kamu kurum amirleri ve çok sayıda kişi katıldı.