ROYAL Halı Türkiye Kupası'nda Banvit'i 25 sayı farkla, 89-64 yenerek yarı finale yükselen Pınar Karşıyaka, yarın Fenerbahçe Ülker karşısına final bileti için çıkacak. Gaziantep Karataş Şahinbey Spor Salonu'nda saat 17.00'de başlayacak karşılaşmayı NTV Spor yayınlayacak. Banvit galibiyetiyle lig, Eurocup ve kupada toplam 13 maçlık galibiyet serisine ulaşan Pınar Karşıyaka'ın bileği 2015 yılında şimdiye kadar bükülmedi. Tarihi bir seri yakalayan yeşil kırmızılılar, yıl başından bu yana yenilgi almayan tek takım oldu.
Kupayı yine Karşıyaka'ya getirmek istediklerini belirten Antrenör Ufuk Sarıca, "Banvit'i rahat bir oyunla, baştan sona üstün oynayarak yendik. Yarı finale kaldık, mutluyuz ama bizim daha büyük hedeflerimiz var. O yüzden bunun devamını getirmeliyiz. Yarı finalde çok güçlü ve formda bir rakiple karşılaşacağız. Basketbolseverlere iki formda takımın randevusunu izleteceğiz. Final için çok çaba göstereceğiz. Seriyi sürdürüp finale çıkmak ve üst üste ikinci şampiyonluk için terimzin son damlasına kadar akıtacağız" diye konuştu.
YAPTIN YİNE YAPARSIN
Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe Ülker'e geçen yıl kupa maçlarında şans tanımadı. Ankara'da 5-9 Şubat 2014 tarihleri arasında düzenlenen Türkiye Kupası'nda Türk Telekom'u yenip yarı finalde yine Fenerbahçe'yle eşleşen Pınar Karşıyaka, 82-73'lük skorla finalist oldu. Finalde Anadolu Efes engelini de 66-65'lik galibiyetle aşan Pınar Karşıyaka, kupayı tarihinde ilk kez kazandı. İzmir temsilcisi sezon başında son lig şampiyonu Fenerbahçe ile yine Ankara'da oynadığı Cumhurbaşkanlığı Kupası finalinde 77-75 galip geldi, en büyük kupayı 27 yıl aradan sonra kaldırdı.