Malatya Valisi Vasip Şahin, “Bizlere örnek olan gazilerimize, devletimizin imkanlarının ve kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim” dedi.

19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yaptığı yazılı açıklamada, gazilik görevinin önemini dile getiren Vali Vasip Şahin, “Her yıl 19 Eylül 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk’ e “ Gazilik ’’ Ünvanının verildiği günün yıl dönümünü Gaziler Günü olarak kutlamaktayız.

Türk Milleti olarak tarih boyunca vatanımız, bayrağımız bağımsızlığımız ve kutsal değerlerimiz uğruna mücadeleler vermiş eşsiz zaferler kazanmış, bu uğurda her zaman canını seve seve ortaya koyan fedakarlığın en büyüğünü yaparak bizlere örnek olan gazilerimize, devletimizin imkanlarının ve kapılarının sonuna kadar açık olduğunu belirtmek isterim. Kendilerine yaraşır imkanlar içersinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak, sorunları ile ilgilenmek, ihtiyaçlarını karşılamak, devlet olarak boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı.

“Milletimizin göz bebeği olan gazilerimizi ve yakınlarını toplumsal hayatta her zaman baş tacı ederek layık oldukları sevgi ve saygıyı eksiksiz olarak göstermek görevimizdir” diyen şahin, açıklamasını şöyle tamamladı:

“Bu anlamlı gün dolayısıyla Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere ebediyete intikal eden bütün gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazi ve malullerimizi minnet,sevgi, saygı ile selamlıyor bütün Malatyalı hemşehrilerimizin gaziler gününü kutluyorum.“