BULGARİSTAN İÇİŞLERİ BAKANLIĞI GENEL SEKRETERİ TEŞEKKÜRE GELDİ
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov, Avrupa ülkelerine gitmek için Edirne’ye gelen Suriyeli mültecilerin polis ve jandarma ekiplerince durdurulmasını üzerine Edirne Valisi Dursun Ali Şahin’e teşekkür ziyaretine geldi. Kapıkule Sınır Kapısı’ndan giriş yapan Kostov ve beraberindeki heyet, Türk yetkililerle VıP salonda toplantı yaptı. Hem mültecilerin sınıra yaklaştırılmadığı için teşekkür eden Bulgar genel sekreter hem de sınırda alınan yeni tedbirlerle ilgili bilgi verdi. Yaklaşık 1 saat süren toplantının ardından konuşan Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, "Göçmen durumu onları da tedirgin ettiğini belirttiler. Bu nedenle sınırdaki silahsız görevlileri askerden takviye yapıldığını söylediler. Bunu bilgilendirmek için Edirne’ye geldi. Gelmesinin nedeni mülteciler konusunda teşekkür etmek ve bilgilendirmek içindir. Mültecilerin Bulgaristan değil, Yunanistan’a girmek düşüncesinde olduğunu ifade ettiler bende mültecilerin sınıra yaklaşmasının mümkün olmadığını anlattım. Mültecilerin her türlü ihtiyaçlarının karşılandığını ve polis gözetiminde olduğunu ifade ettik" dedi.
Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Genel Sekreteri Georgi Kostov ise Suriyeli mültecilerin Edirne’ye gelmesinden dolayı endişe ettiklerini belirterek şöyle konuştu: "Mültecilerin Edirne’de durdurulması bizim için büyük önem taşıyor. Mültecilerin gelişinin ardından daha fazla sınır devriyesi çıkarmaya karar verdik. Aldığımız önlemlerin ülkeler arası bir güvensizlik olarak algılanmaması gerekiyor. Bizim aldığımız önlemler Türk tarafına bir yardım olarak görün. Şuana kadar sınır devriyelerimizde asker yoktu. Bu sabahtan itibaren eğer gerek görülürse polislere bin kadar askeri de yardım edecek. Bulgaristan yasalarına göre askerler savaş durumu harici silah almazlar, sınırda da silahsız görev yapacaklar."
BEN ORAYA OTURMAK İÇİN 30 SENE UĞRAŞTIM
Edirne Valisi Dursun Ali Şahin ise ilave alınan tedbirleri tavsif etmediklerini sözlerine ekledi. Vali Şahin ve Bulgar Genel Sekreter Kostov daha sonra Bulgaristan tarafına geçmek için Vali Şahin’in makam aracına yöneldi. Vali Şahin makam aracının sağ tarafına oturmak üzere olan Kostov’u diğer tarafı göstererek uyardı. Bu sırada Şahin korumasına dönerek, "Ben bu tarafa oturabilmek için 30 sene uğraştım" demesi gülüşmelere neden oldu. Vali Şahin ve Kostov, Bulgaristan’ın Kapitan Adreevo Sınır Kapısı’nda Bulgar gazetecilere de açıklama yaptı.

FOTOĞRAFLI