Edinilen bilgilere göre, Adana'nın merkez Çukurova ilçesi Şambayadı Mahallesi’nde meydana gelen olayda, Savaş Özmen adlı vatandaş tarlasını sulamak amacıyla traktörüyle arazisine geldi. Muhtar Mustafa Kaltar'ın, dere yatağından su almak isteyen Özmen’e izin vermeyince aralarında tartışma çıktığı görüldü. 

Suyu kullandırtmayacağını ifade eden muhtar da Özmen’e gözündeki mağduriyeti üzerinden küfürler ederken, üzerine de elindeki sopayla yürüdü. Muhtar Mustafa Kaltar, Özmen’e bir tas bile su vermeyeceğini belirterek, "Seni mermi manyağı yaparım” diyerek tehdit etti. Kaltar, daha sonra Özmen’e vurdu. Özmen, yaşananları cep telefonu kamerasıyla görüntüledi. Özmen, Kaltar’ın kamu malı olan dere yatağının kepçe getirip düzenleme yapıp şahsi olarak kullanmaya başladığını kimseye de kullandırtmadığını iddia etti. 

Yaşanan olay sırasında oradaki 2 çocuğun da yaşanan tartışmayı şaşkın bakışlarla izlediği görüldü. 

ŞİKAYETTE BULUNDU

Savaş Özmen, elindeki görüntülerle birlikte önce karakola sonrasında da Adana Adliyesi’ne giderek şikayette bulunup dilekçe verdi. Özmen, verdiği dilekçede Cumhurbaşkanına hakaretten yargıda dosyası bulunan Mustafa Kaltar’ın, muhtarlık makamını kullanarak Milli Emlak’a ait hazine arazilerini de yalan beyan ile sattığını, köy halkını kaosa sürüklediğini öne sürdü.

Şambayadı Mahallesi Muhtarı Mustafa Kaltar da bahsedilen suyun dere yatağının suyu olduğunu fakat dere yatağından kendi arazisine bir yol açarak suyu getirdiğini, Özmen’in de kendisine yakın olduğu için kendi oluşturduğu göletten suyu almak istediğini, bundan dolayı tartıştıklarını ifade etti.