AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın, genel seçimi çok önemsediklerini ifade ederek, "7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci açısından önemli" dedi.
Taşkın, genel seçim çalışmaları kapsamında Yakınca Galericiler Sitesi’ni ziyaret ederek, Site Başkanı Arif Ede ve esnaflarla bir araya geldi.
Ziyarette konuşan Yakınca Galericiler Sitesi Başkanı Arif Ede, AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın’ı yakından tanıdığını ifade ederek, "Kendisi güzel bir insan ve Malatya’mıza faydalı olacaktır" dedi.
AK Parti Malatya Milletvekili Aday Adayı Avukat Bayram Taşkın ise, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimin yeni anayasa, başkanlık sistemi ve çözüm süreci açısından önemli olduğunu belirtti.
Taşkın, "Türkiye’nin demokrasi yolunda ilerlemesi için anayasa kaçınılmazdır. 35 yıldır darbe ürünü bu anayasayla, artık memleket idare edilemez hale gelmiştir. Halkın iradesinin yansımış olduğu TBMM’de 21. yüzyıla yakışır bir anayasayı milletimizle buluşturacağız" diye konuştu.
"ÇÖZÜM SÜRECİ’NDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATILDI"
Taşkın, çözüm süreci konusunda önemli adımların atıldığını da kaydederek, "Hükümetimiz ve iktidarımızın kararlı duruşu, vatandaşımızın güveni ve desteği sayesinde; bugüne kadar nasıl ki bin yıldır birlikte yaşamışsak, inşallah bundan sonrada kıyamete kadar birlikte yaşayacağız. Bu büyük projedir. Bu büyük proje, bünyesinde risklerde barındırmaktadır. Bu büyük projeyi akamete uğratmaya çalışan güçler olacaktır. Hem uluslara arası güçler hem yerli iş birlikçileri. Ancak biz inanıyoruz ki halkımızın o kararlı duruşu hükümete olan güveni sayesinde inşallah bu seçimde de bugüne kadar olduğu gibi hükümetimize ve iktidarımıza büyük destek gideceğine inanıyorum ve hükümetimizde inşallah samimi adımlarla bu süreci başarıya ulaştıracaktır" şeklinde konuştu.
"DÖNÜM NOKTASINA GELİNMİŞTİR"
Taşkın, Başkanlık sisteminin Türkiye’nin sosyolojik yapısına uyduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Türkiye idare sistemi bakımından artık bir dönüm noktasına gelmiştir. Bunun hukuksal zemini yeni anayasadır ancak ete kemiğe bürünmüş hali de idare şekli bakımından başkanlık sistemidir. Bu da Türkiye’miz için artık kaçınılmaz olmuştur. Parlamenter sistem sürekli beraberinde bir riski de getiriyor. Getirdiği risk koalisyonlar hükümetidir. Bu güçlü liderlerin olduğu zaman olmayabilir ama onun dışında her zaman bu riski bünyesinde getirir. Başkanlık sistemi Türkiye’nin sosyolojik yapısına, tarihsel dokusuna uygun bir sistemdir. Dünyada uygulanan modellerde çok başarılı sonuçlarını hep beraber görmekteyiz. İnşallah yeni anayasa ile birlikte başkanlık sisteminde hep beraber tartışacağız. 2015 seçimlerinden sonra ayrı bir taahhüdümüzde devletin tüm mekanizmalarına çöreklenmiş olan bu paralel yapıyı derin güçleri bertaraf etmek olacaktır."