Deaflympics 2017’ye kalabalık bir kafile ile katılan İşitme Engelliler Karate Milli Takımı’nın madalya umudu Sena Saime Sönmez’in, onu diğer sporculardan ayıran bir özelliği var. Henüz 18 yaşında olan Sena, işitme engelli olmasının yanında aynı zamanda skolyoz hastası. Yani omuriliğinde eğrilik var. Tüm zorluklara rağmen hem işitme engellilerle hem de konuşanlarla yarışabilen genç karateci, karateye adeta aşık.

SIKI ANTREMANLAR
5 yıl önce karateye başlayan Sena, "Saat 06.00’da kalkıp beş tur koşu yapıyorum. 07.30’da kahvaltı yapıyorum. 09.00’da antrenmana başlıyorum. Öğleden sonra 15.00’te tekrar antrenmana başlayıp 19.30’a kadar çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

SKOLYOZ AĞRILARI...
Skolyoz nedeniyle geceleri uyumakta zorlandığını söyleyen şampiyon karateci, "Omzum acıyor. Acısından rahatsız oluyorum ve uyuyamıyorum. Ağrı yapıyor, eğildiğimde de acıyor" dedi. Sena, tüm bu zorluğa karşın kısa süreli karate yaşantısına birçok başarı sığdırdı. Son olarak ise Dünya Şampiyonası'nda kata dalında birinci oldu.
Kendisini 'heyecanlı, çalışkan ve mutlu' olarak tanımlayan Sena, Samsun’da düzenlenen 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları’nda da hedefinin madalya kazanıp Türk Bayrağı'nı dalgalandırmak olduğunu söyledi.