Mersin’de etkili olan şiddetli dolu yağışı tarım arazilerinde yer yer yüzde 100’e varan hasara neden oldu. İlk belirlemelere göre dolu yağışından yaklaşık 10 bin dönüm tarım arazisi etkilendi.
Erdemli İlçesine bağlı meyve yetiştiriciliği yapılan yüksek mahallelerden Çamlı, Fakılı ve Sinap’ta etkili olan dolu yağışı kiraz, şeftali, erik ve elma bahçelerine büyük zarar verdi. Çamlı’da yer yer yüzde 100’e varan hasar tespit edildi.
Erdemli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Öger ve odanın ziraat mühendisleri, şiddetli dolu yağışının haber alınmasıyla bölgedeki bahçe ve tarlalarda incelemesi yaparak, hasar raporu tuttu.
Oda Başkanı Ahmet Öger, bazı bölgelerde yüzde 100’e varan zarar tespit edildiğini belirterek, “Bir yılın emeği tamamen boşa gitti. Dolayısıyla devletimizden bu çiftçilere yardım talebinde bulunuyoruz. En çok afet gören yer Çamlı ve yüz de 100’e varan bir zarar var. İncelemelerde bulunduk, tespitlerimizi yaptık. Raporlarımızı tuttuk, ilgili mercilere sunacağız” dedi.
Dolu afeti dolayısıyla büyük şok yaşayan çiftçiler ise, dolu yağışından meyve olarak kiraz, şeftali, elma, erik bahçelerinin etkilendiğini belirtti.