ULUSLARARASI Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmalarının 27'ncisi, ödül töreniyle sona erdi. Akdeniz'in en önemli yarışlarından organizasyonun bir etabının seneye İstanbul'dan geçeceği duyuruldu.
Bodrum Era Yat kulübü ve Bodrum Belediyesi'nin organizasyonunda, Palmarina Bodrum'un ana sponsorluğunda geçen pazartesi günü başlayan Uluslararası Bodrum Kupası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları, ödül töreniyle bitti. ATM Türkmen Marin Tersanesi'ndeki törende; Ayhan Sicimoğlu ve Latin All Stars Gurubu, Latin müzikleri ile yelkencileri coşturdu. Denizde kıran karana mücadele veren denizciler, bu kez dans pistinde hünerlerini gösterdi.
İKİ MİNİĞE ÖZEL ÖDÜL
Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, yarışmaların Onursal Başkanı Erman Aras, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, yarışmacılara plaket ve kupa ödüllerini verdi. İşadamı Güneri Günaydın'ın 2 aylık oğlu Efe Güneri Günaydın ile 2.5 yaşındaki Mercan Dalgıç, yarışların en küçük yarışçısı ödüllerini kazandı.
GENEL KLASMANDA ALONDRA 1'İNCİ
Genel Klasmanda birinci olan Hollanda bayraklı 'Alondra' isimli yatının sahibi Rene Tramessen, ödülünü kaptanı Mehmet Kayıhan ve personeli ile birlikte aldı. 6 yıldan bu yana yarışmaya katılan Tramessen, gelecek yıl da organizasyonda yer alacağını kaydetti. Alondra yatına kupa ve Regetta bayrağı ödülü verildi.
KATEGORİLERE GÖRE BİRİNCİLER
Kategorilere göre; Gulet XL sınıfında 'STS Bodrum', Gulet sınıfında 'Grandi', Thrandil sınıfında 'Montenegro', Klasik yatlarda 'Melody' ve Ployseter yatlarda 'Grandi 2' yatı birincilikleri kazandı.
İSTİKAMET İSTANBUL
Organizasyon Komitesi Başkanı Süleyman Uysal, "Bu yıl ilk kez açıklıyorum. Önümüzdeki yılki yarışlarda Bodrum guletleri İstanbul Boğazı'ndan geçecek. Bu yarışı, İstanbullularda büyük keyif ile izleyecek. Bodrum Kupası yelkenli yarışmaları Akdeniz'in en büyük ve en önemli organizasyonu olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI