Adem YAZICI / ANKARA, ()- TÜRK Hava Kurumu (THK), bir ilki gerçekleştirip, Cumhuriyet Bayramı sevincini deneyimli paraşütçüleriyle gökyüzünden yaşatacak. THK, Türkiye'de resmi bayramlarda düzenlenen paraşüt atlayışlarından farklı olarak, ilk defa 'wingsuit' (kanat tulum) gösterisi gerçekleştirecek. Atlayışların provası bugün Hipodrom Tören alanında gerçekleştirdi.

Bu kapsamda THK'nın deneyimli paraşüt pilotları, 29 Ekim'de yapacakları gösterinin provasını gerçekleştirdi ve kendilerini yüzlerce metre yükseklikten boşluğa bıraktı. Kanat tulum giysileriyle (yarasa kanat) gökyüzünden süzülerek akrobasi hareketleri yapan milli sporcular, elbiselerinin sırtında bulunan paraşütü açarak yere indi ve uçuş tulumlarıyla 'Cumhuriyet Bayramınız Kutlu Olsun' mesajı verdi. Pilotların düşüş hızlarını saatte 200 kilometreden 50 kilometreye kadar düşürerek havada süzülmelerini sağlayan wingsuit, tecrübe gerektiren bir dal olması nedeniyle paraşütçünün en az 200 atlayış yapmış olması gerektiği belirtildi.

THK'nun yeni Genel Başkanı Kürşat Atılgan, konuyla ilgili THK Genel başkanılğı'nda milli paraşütçüleri kabul etti. Atılgan yaptığı açıklamada, "Yakın zamanda gerçekleştirdiğimiz ve hizmet etme yarışındaki bayrağı devraldığımız Olağanüstü Genel Kurulla birlikte, Türk Hava Kurumu için yeni bir dönem başladı. Şunu halkımız çok iyi bilmeli; Kurum olarak sportif havacılık dışında gerçekleştirdiğimiz tüm faaliyetlerimizin amacı, sportif havacılığımızı geliştirmektir. Kurumumuzun asli işi olan sportif havacılığa daha çok ağırlık vereceğiz. Ve sportif havacılığımızı gençlerimize özendirmek için ne gerekiyorsa onu yapacağız. Üzülerek takip ettiğimiz üzere, geleceğimizin teminatı olan gençlerimiz bir takım sorunlarla boğuşuyor. Bu vahim tablo karşısında Kurumumuz asli sorumluğuna dönmek zorunluluğunu hissetmiştir" dedi.

Bundan sonra her fırsatta sportif havacılığa verdiğikleri önemi ortaya koyacak faaliyetlere imza atacaklarını belirten THM Genel Başkanı Atılgan, "Bu kapsamda; 29 Ekim törenlerinde Türk Hava Kurumu olarak önemli bir ilke imza atacağız. Yanımda bulunan kurumumuzun değerli paraşütçüleri 29 Ekim günü yapacakları gösteride yarasa kanat olarak tabir edilen kanatlı tulumlarıyla atlayış gerçekleştirecekler.

29 Ekim törenlerimizde ilk defa gerçekleştirilecek bu etkinlikte eminim ki devletimizin kıymetli protokolü ve halkımız; büyük bir onur ve gururla ülkemizin yetiştirdiği paraşütçülerimizi seyretmenin heyecanını yaşayacak. Bu vesileyle halkımızın 29 Ekim Cumhuriyet bayramını tebrik ediyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI