ORDU (AA) - Altınordu ilçesinde alt ve üst yapı çalışmalarının aralıksız devam ettiği bildirildi.

Altınordu Belediyesinden yapılan açıklamada, mahallelerin modern ve yaşanabilir hale gelmesi için başlatılan çalışmalarla şehrin çehresinin değiştiği belirtildi.

Şarkiye Mahallesi'nde altyapının tamamen değiştirildiği, yağmur suyu kanallarının yenilendiği, sonrasında da asfalt ve baskı beton kaldırımların yapıldığı aktarılan açıklamada, Düz Mahalle'de ise asfalt ve kaldırım öncesi söküm işlemlerinin yapıldığı kaydedildi.

Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş da Şarkiye Mahallesi’nde çalışmaların tamamlandığını ve vatandaşın hizmetine sunulduğunu dile getirdi.

Şarkiye Mahallesinin en zor mahallelerden bir tanesi olduğuna dikkati çeken Tekintaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu durum mahallenin darlığı ve altyapısından kaynaklanan bir sıkıntıydı. Tüm olumsuzluklara rağmen kazma kürek ile çalışarak bin 38 metre yağmuru suyu kanalı, 4 bin 500 metrekare baskı beton ve bin 944 metre asfalt çalışmasını tamamlayarak Şarkiye Mahallesi'ne yeni bir kimlik kazandırdık. Şarkiye Mahallesi'ndeki çalışmaların tamamlanması ile değişim ve dönüşümün yaşandığı Altınordu'da ekiplerimiz Düz Mahalle'de söküm işlemlerine başladı. Bu işlemlerin yapılması ile üst yapı işlemlerine geçilecek. Asfaltı, yağmur suyu hatları ve sıcak asfaltı ile Düz Mahalle de sorunsuz hale gelecek."

Tekintaş, çalışmaların olduğu mahallelerde yaşayan vatandaşlardan, bu süreçte yaşanan sıkıntılar için anlayış beklediklerini ifade etti.