Sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların hala devam ettiği Diyarbakır'ın Sur ilçesinden acı haber geldi. 2 asker ve 1 polis şehit düştü. Daha sonra 1 polis daha şehit oldu ve şehit sayısı 4'e yükseldi.
4 şehit haberinden sonra bir acı haber daha Sur'dan geldi. Jandarma Özel Harekat personelinin içindeki bina çöktü. olay sonrası 9 Özel Harekatçı kurtarılırken 3 asker de enkaz altında kaldı.
BİNA ÇÖKTÜ: 3 ŞEHİT
Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 2 Aralık 2015 tarihinde başlayan sokağa çıkma yasağı ile birlikte teröristlere yönelik sürdürülen operasyonlar 80'inci gününe girerken, operasyonların yoğun şekilde devam ettiği Hasırlı Mahallesi'nde Özel Kuvvetler Komutanlığı timinin içinde bulunduğu eski bir binada henüz tespit edilemeyen bir nedenden dolayı göçük meydana geldi. Göçük altında kalan 9 kişi kurtarılırken, 3 asker ise şehit oldu.
SUR'DA ENKAZ ALTINA KALAN ÖZEL HAREKATÇILARLA İLGİLİ TSK'DAN AÇIKLAMA
İşte Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde enkaz altına kalan askerlerle ilgili yapılan o açıklama:
19 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında içinde yedi kahraman silah arkadaşımızın bulunduğu bir bina çökmüştür. Çöken binadan dört kahraman silah arkadaşımız hafif yaralı olarak kurtarılmış, üç kahraman silah arkadaşımız ise tüm çabalara rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
SUR'DAKİ ŞEHİTLERLE İLGİLİ GENELKURMAY'DAN İLK AÇIKLAMA
Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinden haberi böyle duyurdu:
19 Şubat 2016 Cuma günü Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız ve bir kahraman polisimiz ağır şekilde yaralanmışlardır. Yaralılarımız derhal hastaneye sevk edilmiş, ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 05.45’de şehit olmuşlardır.
Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Emniyet Teşkilatımızın mensupları ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.
DÜN DİYARBAKIR VE ŞIRNAK'TA 8 ŞEHİT HABERİ GELMİŞTİ
Öte yandan dün Diyarbakır Bingöl Karayolu'nda askerleri taşıyan servise bombalı tuzakla saldırılmış, 6 asker şehit düşmüştü. Yine dün Şırnak İdil'de devam eden çatışmalarda ise 1 Özel Harekat Polisi ve 1 Jandarma Özel Harekat askeri şehit düşmüştü. 

Kaynak: Posta