Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapımını üstlendiği Pakize Tarı Kültür Evi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Pakize Tarı isimli bir vatandaşın Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne bağışladığı İzmit’in Akçakoca Mahallesi’ndeki arsaya yapılan Kültür Evi’nin temel atma töreni gerçekleştirildi. Tören, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram, AK Parti İzmit İlçe Başkanı Ali Korkmaz, arsayı bağışlayan ve kültür evinin ismini aldığı Pakize Tarı ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleşti.

Babasından kalan arsayı kültür evinin yapımı için bağışlayan Pakize Tarı’nın konuşmasıyla başlayan törende Pakize Tarı, ailesinden kendisine kalan arsanın hayırlı bir işte kullanılmasından mutlu olduğunu dile getirdi. Kültür Evi’nin yapılmasında emeği geçen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ve belediye ekibine teşekkür eden Pakize Tarı, “Arsayı hayır işlerinde kullanmak için bana bu arsayı nasip eden Cenabı Hakka sonsuz şükranlarımı ara ediyorum” dedi.

Daha sonra konuşan Başkan Karaosmanoğlu ise konuşmasında Pakize Tarı’ya teşekkür ederek, “Bir ekip halinde çalıştık ve burada gençlerimiz için Kuran kursu ile kütüphanesiyle, her şeyiyle mahallemize ışık tutacak bir eserin projesini yaptık. Rabbim hem Pakize Teyzemize hem de onun geçmişine bu güzel hayırı mükafat olarak sunacaktır” ifadeleri kullandı.

Temel atma töreni, Başkan Karaosmanoğlu’nun Pakize Tarı’ya plaket takdim etmesiyle ve beton atma töreniyle devam ederken, ayrıca vatandaşlara da aşure dağıtıldı.

Kütüphane, Kuran kursu, fıkıh ve ney kursunun yer alacağı kültür evinin yapımının ise Şubat 2018’de bitirileceği belirtildi.