Uzmanlara göre, sağlıklı ve canlı bir cilde sahip olabilmenin yolu en başta sağlıklı beslenmekten özellikle de cilt dostu besinleri ihmal etmemekten geçiyor. Doğru beslenerek ve nem dengesini sağlayarak erken yaşlanma ve kırışıklıklara meydan okumak mümkün olabiliyor. Cilde ihtiyacı olan nemi ve besini vererek onu güzelleştiren 10 besin ise şöyle:

Yeşil çay: Birçok bakım kremi ve cilt maskelerinin içinde kullanılan yeşil çay, cildin yenilenme sürecinde çok önemli bir etkiye sahip. Çoğu kişi tarafından daha yeni yeni tercih edilmeye başlansa da yapılan çalışmalar, günde 2 fincan içilen yeşil çayın cilt kanserini önlediğini ve güneşten dolayı ciltte meydana gelen hasarı onardığını da ortaya koyuyor.

Badem: İçeriğindeki E vitamini ile elastin liflerini güçlendirerek serbest radikallere karşı koruma sağlıyor. Her gün düzenli olarak 10-15 adet tüketilmesinde fayda var.

Ispanak: Folik asit deposu ıspanak, DNA'yı onararak cildin genç kalmasını sağlarken kanserden de koruyucu etkiye sahip. Ispanak suyu ise cildin nem dengesini koruyarak kırışmasını engelliyor. Haftada 2-3 kez yemeğini, salatasını veya suyunu tüketmek gerekiyor

Balık: Omega 3 ve selenyumdan oldukça zengin bir kaynak olan balık, antioksidan kapasitesiyle serbest radikallerin hücrelere vereceği zararın önüne geçiyor. Elastin denilen proteini koruyarak cildin elastikiyetine yardımcı oluyor. Haftada iki kez balık tüketmek, özellikle de buğulama ve ızgara olarak tercih etmek son derece faydalı.

Bitter çikolata: Çikolata her ne kadar suçlu görülse de dozunda ve doğru bir tercihle içeriğindeki antioksidanlar ile cildin pürüzsüzlüğünü destekler. Herhangi bir sağlık probleminiz yoksa her gün düzenli olarak kakao oranı yüksek 20 gr (2 kare) bitter çikolata tüketebilirsiniz. Bitter çikolata aynı zamanda flavanol dediğimiz antioksidanlarla ciltteki kan akışının da hızlandırılmasına yardımcı olur.

Narenciye: Yaşlanma ile birlikte cilt elastikiyetini kaybeder ve kolajen üretimi azalır. Portakal, mandalina, greyfurt, limon gibi C vitamini deposu narenciyeler kolajen yapımını artırarak cildin sıkılaşmasına yardımcı olur.

Ananas: Bromelin ananasın içerisindeki bir tür mucize. Kolajeni yenileyerek cildin kırışma sürecinin önüne geçiyor. Aynı zamanda vücudun sıvı dengesini de sağlayan ananası 1-2 dilim tüketmek faydalı.

Havuç: A vitamini deposu havuç, cilt kanserinden yüksek oranda koruyucu etkiye sahip. Aynı zamanda cilt yüzeyinin PH dengesini koruyarak cildi asidik hale getirerek koruyor. Ancak havucu suyunu sıkmak yerine posası ile tercih etmek önemli. Diyabet hastaları dikkatli tüketmeli.

Domates: Domates tam bir likopen deposu. Üstelik domates pişirildiğinde veya daha fazla doğrandığında içeriğindeki likopen oranı artıyor. Bu nedenle her öğünde ve yemeklerin içinde, mevsiminde taze olarak salatalarda kullanmayı ihmal etmemek önemli.

Su: Sağlıklı bir cilt için su tüketimi vazgeçilmezler arasında yer alıyor. Su içmek için susamayı beklememek gerekiyor. Günde 2 litre su tüketmek cilt sağlığı ve kırışıklıkların ertelenmesi açısından da son derece faydalı.