Altın yatırımcısının ve altına yatırım yapmayı planlayanların yakından takip ettiği gram ve çeyrek altın fiyatları düşüşe geçti. Geçtiğimiz haftaların aksine altın fiyatları bu kez düşüş eğilimi gösteriyor. Ancak uzmanlar ortada vadede altın fiyatlarının yükselişe devam edebileceğini belirtiyor. Peki çeyrek altın ne kadar? İşte detaylar…

ALTIN FİYATLARI 24 AĞUSTOS

Gram altın: 454, 72 lira

Çeyrek altın: 753, 70 lira

Yarım altın: 1.509,30 lira

Cumhuriyet altını: 3.009, 30 lira

“ALTIN FİYATLARINDA YÜKSELİŞ SÜREBİLİR”

Pandemi döneminde güvenli liman olarak görülen altına talebin artması, merkez banklarının faizleri rekor düşük seviyelere çekip piyasalara daha önce görülmedik düzeyde para sunması ve pandemide ikinci dalga endişeleri, altının ons fiyatının 2 bin doları aşarak rekor kırmasında etkili olmuştu.

Rusya’dan gelen ilk corona virüsü aşısının tescil edildiğine dair haber, ABD tahvil faizlerinin yükselmesi, artan risk iştahı ve kâr realizasyonu için yapılan satışlarla altın fiyatları sert düştü.

Hindistan merkezli aracı şirket HDFC Securities’in kıdemli analisti Tapan Patel, “Faizler, fiyatlarda kısa vadede baskı oluşturabilecek ABD destek paketine ilişkin beklentilere bağlı olarak daha da yükselebilir” dedi. Patel, bilançolardaki genişlemenin altına uzun vadede destek sağlamaya devam edeceğine işaret etti.

DoubleLine Capital LP'den Jeffrey Gundlach, altının, geri çekilmeye rağmen yükselişini sürdürmesini beklediğini söyledi. Bank of America da, altının ons fiyatının 3 bin dolar seviyesine ulaşabileceği öngörüsünde bulundu.

Ekonomilerde V şeklinde toparlanma beklentilerinin abartılı olduğunu öne süren Phillip Futures’ın emtiadan sorumlu kıdemli yöneticisi Avtar Sandu, “Altının uzun vadeli temel yönlendiricileri, olumlu kalmaya devam ediyor” değerlendirmesinde bulundu.