SAMSUN (AA) - İLYAS GÜN - Samsun'da 3 yıl önce lösemiye yakalanan 18 yaşındaki Şeyda Hazal, annesinin de desteğiyle hastalığı yenmesinin ardından ailesi ve arkadaşlarının katılımıyla kutlama yaptı.

Hazal, annesi Yasemin Kılıç'ın da moral desteği sayesinde hastalığa karşı verdiği savaşı kazandı. Hastalık nedeniyle 3 yıl boyunca ilaç tedavisi gören, zor günler geçiren Şeyda Hazal'ın son testlerinde lösemiyle ilgili herhangi bir bulguya rastlanmadı.

Hazal, sevincini paylaşmak için ailesi ve yakınlarıyla kutlama yapmak istedi. Çakırlar Korusu'nda Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği ile bir yardımseverin desteğiyle düzenlenen eğlence programında Şeyda Hazal, üzerinde "Birlikte savaştık birlikte kazandık" yazan pastayı kesti.

Daha sonra "sağlık, mutluluk ve başarı" dileğiyle balon uçuran Hazal, hastanede tedavisi devam eden tüm lösemi hastalarının da bir an önce sağlıklarına kavuşmalarını temenni etti.

Şeyda Hazal, ailesi ve arkadaşlarıyla müzik eşliğinde gönlünce eğlendi.

- Hastalıktan kurtulmanın ilk adımı inanmak

Hazal, hastalık döneminde zorluklar yaşadığını söyledi.

Hastalığa yakalandığında lösemi hakkında hiçbir bilgisi olmadığını aktaran Şeyda Hazal, "İçine düştüğün zaman anlıyorsun nasıl zor olduğunu. İlaçların yan etkileri, acıları, saçlarının dökülmesi... Bütün hayatına baştan başlıyorsun ama bu süreçte annem ve arkadaşlarım yanımdaydı. Ailemin desteğiyle güzel yerlere geldim." dedi.

Lösemiyi yenmek için inanmanın önemine işaret eden Hazal, hastalıktan kurtulmanın ilk adımının inanmak olduğunu vurguladı.

Doktorların verdiği tedaviye de tamamen uyulması gerektiğinin altını çizen Şeyda Hazal, "Her şeye dikkat etmen gerekiyor. Maske takman ve kendini koruman gerekli. Hastalığın ilk dönemlerinde 'Savaşamayacağım' diyorsun ama sonra her şey değişiyor. 'Bu benim ikinci hayatım' diyorsun ve başlıyorsun savaşmaya." ifadelerini kullandı.

Hastanede ilk 2 ayının çok zor geçtiğini vurgulayan Hazal, annesinin kendisine verdiği moralle bu zorlukların üstesinden geldiğini kaydetti.

- "Lösemi yenilmeyecek hastalık değil"

Anne Yasemin Kılıç da hastalığı kabullenmenin önemine değinerek, "Önce hastalığı, sonra da 18 ay boyunca hiç hastaneden çıkmamayı, o süreci kabullendik. Allah'ın izniyle sabrettik ve kazandık. 18 ay boyunca yoğun bakımlarda çaresizce duvarlara bakarak o süreçleri geçirdik. Tedavi gören herkes birbirinin gözüne bakıp, umut arıyordu. Allah hiçbir anneye böyle bir şey yaşatmasın." diye konuştu.

Kızının ikinci bir hayat kazandığını belirten Kılıç, şunları söyledi:

"Kızım artık lösemiden kurtuldu. Çok mutluyuz. Çok umutsuz ve olumsuz düşündüğümüz zamanlar da oldu ama hep yarının hayali ve planlarını yaparak sabaha kalktık. Asla umutsuzluğa kapılmamak lazım. Çünkü lösemi yenilmeyecek hastalık değil. Lösemiden kurtulmak için moral çok önemli. Ayrıca zorla da olsa hastalığa yakalanan kişinin yemek yemesi gerekli. Biz bu zorları başardık. Birlikte bu savaşı kazandık."

- Kutlamanın masraflarını bir subay karşıladı

Samsun Mutluluğun Kanatları Derneği Başkanı Burcu Keskin ise Şeyda Hazal'ın lösemiyi yenmesi nedeniyle kutlama yaptıklarını belirtti.

Eğlence programından önce sosyal medyadan kutlama yapacaklarını duyurduklarını anlatan Keskin, "Bunu gören Fırat Kalkanı Harekatı'nda görevli bir subay, bizimle iletişime geçerek kutlamanın tüm masraflarını kendisinin karşılamak istediğini aktardı. Biz de kendisini kırmadık. Bu kutlamayı onun desteğiyle yaptık. Kendisine çok teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

"Kanser değil Şeyda güçlü" sloganı ile hastalıkla mücadele ettiklerini dile getiren Burcu Keskin, "Umarım Samsun'da tedavi gören tüm çocuklarımıza bu kutlamayı yapabiliriz. Şeyda böyle bir zorluğu yendiyse, hayatındaki tüm zorlukları yenecektir. Bugün onun ikinci doğum günü." ifadelerini kullandı.