Efeler Belediyesi ve TEP-DER işbirliği ile 11-19 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen, 6. Tepecik Uluslararası Kültür Sanat Festivali sona erdi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” dedi.
Festival kapsamında yurt içi ve yurtdışından 46 sanatçı Efeler’e gelerek 1 hafta boyunca çeşitli etkinliklerde yer aldı. Efeler’deki Uğur Mumcu ve Manolya Parkı’ndaki workshop çalışmaları sırasında yaptıkları tablolardan sergi açan sanatçılar, Tralleis, Efes, Selçuk ve Kuşadası’nı ziyaret ederek tarihi yerleri gezdi.
RİTİM GRUBU FESTİVALE RENK KATTI
Festivalde 10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Engelliler Haftası nedeniyle Balıkesir’in Bandırma ilçesinde Engelliler ve Engelli Aileler Derneği bünyesinde bulunan 27 kişilik Engelli Ritim Grubu ve orkestrası da sahne aldı. Çocukların hünerlerini sergiledikleri sırada aralarına giren Başkan Özakcan, alkışlarıyla çocukların ritimlerine eşlik etti. Festivale katılan sanatseverler de dernek bünyesinde bulunan 8 kişilik Engelli Anneler Korosu da müzik eşliğinde seslendirdikleri parçalarla engelli çocuklarla dans ederek unutulmaz dakikalar geçirdi.
84 ESERDEN OLUŞAN SERGİ AÇILDI
Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan’ın da katılımıyla açılan ve 84 eserden oluşan sergi büyük ilgi gördü. Sergide konuşan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Tepecik Belediyesi, Aydın Büyükşehir olduktan sonra, Aydın’ın bir mahallesi oldu bildiğiniz gibi. Tepecik Belediyesi’nin geleneksel olarak 5 yıldır kutladığı Kültür ve Sanat Festivali’ni, Efeler Belediyesi olarak devam ettiriyoruz. Kültüre ve sanata olan ilgiyi artırmak amacıyla düzenlediğimiz, uluslararası düzeyde olan sanatçılarımızı da davet ederek önemsediğimiz bir etkinlik oldu. Herkes burada hoş vakit geçirdi. Güzel sanatlar, hem sanatı fiilen yapanlar hem de izleyenler için, yaşama bağlayan etkinliklerdir. Bu açıdan geleneksel hale gelmiş kültürel ve sanatsal faaliyetlerin devamını sağlamak istiyoruz. Efeler Belediyesi olarak sanatın ve sanatçının her zaman yanındayız” dedi.
Sergi sonunda Marmaris Turunç’tan festivale katılan sanatçı Birsen Budak, yaptığı Tralleis tablosunu Başkan Özakcan’a hediye etti.
TARİHİ YERLER ZİYARET EDİLDİ
Festivale katılan sanatçılar Tralleis, Efes, Selçuk ve Kuşadası’nı ziyaret ederek tarihi mekanları gezdi. Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı’yı da makamında ziyaret eden sanatçılardan, Gürcistanlı Resim sanatçısı Sofia Tatarashvili “Batum” ismini verdiği tablosunu Başkan Kayalı’ya hediye etti.
YEMEK VERİLDİ
Efeler Belediyesi tarafından sanatçılara Keyif Bahçesi’nde veda yemeği verildi. Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, başkan yardımcıları ve sanatçıların katıldığı yemekte konuşan Başkan Özakcan, “Festivalimiz kapsamında ilçemize uzaktan ve yakından gelen tüm sanatçılarımıza çok teşekkür ediyorum. İlçemize renk kattılar. Seneye tüm sanatçılarımızla daha güzel ve daha kapsamlı bir festivalde buluşmayı ümit ediyorum” diye konuşarak sanatçılara katılım belgesi ve içerisinde çeşitli hediyelerin bulunduğu çantaları takdim etti.