Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig (TB2L) A grubu 22’nci hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı, Muğla Orman’a 76-63 yenildi.

TB2L 13 takımlı A grubunda mücadele eden ve 24 puanla son sırada yer alan Bilecik ekibi, deplasmanda 25 puanla 12’nci sırada yer alan Muğla Orman mücadelesine Aykut Karçığı, Can Tuğ, Oğuz Acar, Sinan Karamanlıer, Burak Burhan ilk 5’i ile başladı. İlk periyotta karşı potaya 17 sayı bırakan Bilecik Belediyespor, potasında 24 sayı gördü. Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı ikinci periyota rakibine üstünlük kurdu. Bu periyotta Can Tuğ ve Sinan Karamanlıer ile 16 sayı üreten Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı pota önünde iyi savunma yaparak sadece 8 sayı görürken devreye 32-33’lük üstünlükle girdi. Üçüncü periyotta başa baş bir mücadele sergilenirken, ev sahibi Muğla Orman’ın 17 sayısına karşılık Bilecik ekibi 15 sayı üretti. Ligin son sıralarını ilgilendiren mücadelede Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı potasında tam 27 sayı gördü. Buna rağmen sadece 15 sayı üreten Bilecik temsilcisi, maçı 76-63 kaybederek, rakibi ile arasındaki puan farkını bitime son iki haftada 2 puana çıkardı. Lig sonunda 13 takımlı ligde en son sırada yer alan takımın Mahalli Lig’e düşerken, diğer bir takım da 9, 10, 11 ve 12’nci sırada yer alan takımlar arasında oynanacak play-off müsabakasının ardından belli olacak.

Öte yandan Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı bu hafta sahasında Efe Spor, son hafta ise Artvin deplasmanında Artvin Belediye ile karşılaşacak.