Uğur DEMİRKIRDI / İstanbul,() - FENERBAHÇE'nin bu sezon ligde gole en çok katkı yapan oyuncusu olan Nani, Medipol Başakşehir maçında da takımını galibiyete taşıdı.

PEREİRA VE NANİ'DEKİ DEĞİŞİM TAKIMA OLUMLU YANSIDI

Nani'nin sezon başındaki maçlarda tam anlamıyla iyi performans sağlayamaması, Teknik direktör Pereira'nın da takımı tanımaya çalışırken aldığı riskler ve sergilenen futbolun memnun etmemesi taraftarı üzüyor, sarı-lacivertli oyuncular ve teknik heyette sıkıntı yaratıyordu.

Özellikle Molde karşısında Kadıköy'de alınan yenilgi moralleri bozmuştu.

Nani, saha kenarında gergin görünürken, hocasının da yüzüne bakmamıştı. Portekizli oyuncu Instagram hesabından da Molde maçı sonrası "Birileri bu kötü sonucun faturasını ödemeli. Hemen, gelecek maçta" diye paylaşım yapması dikkat çekmişti.

HOCASININ YÜZÜNE BAKMIYORDU, GERGİNLİK ÜST SEVİYEDEYDİ

Vitor Pereira ve Luis Nani'nin Molde maçının ardından Beşiktaş derbisinde yaşadığı diyalog da objektiflerden kaçmamıştı.

Sarı lacivertli ekibin 3-2 yenildiği maçın devre arasında hakemler soyunma odasına giderken Nani , Lazar Markovic'in sakatlandığı pozisyon için hakeme itirazlarda bulunmaya devam ediyordu. Nani'yi hocası Pereira sakinleştirdi. Nani'ye sinirli şekilde bir şeyler söyleyen Portekizli hocanın uyarısına rağmen yıldız oyuncu uzak mesafeden de olsa hakemlere tepkisini sürdürmüştü.

Van Persie ile yaşananların yanı sıra sonrası Nani'nin de bu tavrı, Pereira'nın o günlerde yıldız oyuncuları ile yaşadığı sıkıntıları bir kez daha gün yüzüne çıkarmıştı.

ŞİMDİ İSE MUTLU BİR TABLO BAŞ GÖSTERİYOR

Takım oturdukça, Pereira yıldızlarını daha iyi tanıdıkça, futbolcular performanslarını arttırdıkça tablo değişmeye başladı.

Pereira'daki değişim, Portekizli oyuncunun saha kenarındaki sevinçleri taraftarı da ateşliyor futbolcuları da. Nani gibi yıldızlarına sorumluluk ile beraber serbestlik de veriyor. Sahanın her yerini gezen, sahada basmadık yer bırakmayan, savunmaya kadar rakip kovalayarak takımı için gönülden oynayan Nani hem kazandırıyor hem de aldığı paranın hakkını veriyor.

FERNANDAO VE VAN PERSİE'Yİ GERİDE BIRAKTI

4 asisti bulunan ve Başakşehirspor karşısında ligdeki 6. golünü atan Portekizli yıldız, 10 gole doğrudan katkıda bulundu.

Fenerbahçe'nin tabelayı değiştiren isimleri arasında Fernandao ve Van Persie'nin 5'er golü bulunuyor. 2 golcüyü de geride bırakmayı başaran Louis Nani, 15 haftası geride kalan ligde sarı-lacivertli takımın en skorer ismi oldu.

(FOTOĞRAFLI)