Etimesgut Belediyesinin düzenlediği 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde, Başkentliler Konya ve Sivas kültürlerini daha yakından tanıdı.

Festivalin 7. gününde Konyalılar kaşık oyunu ve Nasrettin Hoca ile sahne alırken, Sivaslılar halayları, türküleri ve dünyaca ünlü meşhur Kangal köpeğini tanıttılar. Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Nasrettin Hoca’yla birlik ve beraberlik mayası çaldı, derviş çeyizini giyerek başkentlileri selamladı.

20 Ağustos tarihinde sona erecek olan Türk kültür ve sanatının tüm yönleriyle boy gösterdiği Etimesgut Belediyesi 14. Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali’nde heyecan sürüyor. Festivalin 7. gününde dernek programları öncesi Etimesgut Belediyesi Halk Oyunları Ekibi sahne aldı.

Sivas programında davul zurna eşliğinde çekilen halaylar meydanı inletti. Yöresel sanatçılar Sivas yöresi türkülerini seslendirdi. Sivaslılar Derneği Başkanı Mehmet Şahin tarafından Başkan Enver Demirel’e Kangal köpeği ve yavruları hediye edildi. Ayrıca Zara balı ve diğer yöresel ürünler de sahnede başkentlilere tanıtıldı.

Konyalılar da, kültür ve sanatlarını Başkent’e taşıdı. Semazen gösterileri ilgiyle izlenirken, Konya bozkır kaşık ekibinin nefes kesen gösterileri büyük alkış aldı. Konyalılar, Nasrettin Hoca’yı da unutmadı. Sahneye çıkan Başkan Demirel’le birlikte Türkiye’nin birliğinin ve beraberliğinin daim olması için göle maya çaldı. Başkan Demirel, "Biz festivalimizin mayasını 1999 yılında çaldık. Çok şükür bu maya tuttu. Festivalimiz her yıl daha da büyüyerek devam ediyor. Büyük Türk dünyasının ve Anadolu coğrafyamızın buluşmasına, birliğimizin, beraberliğimizin, kardeşliğimizin pekişmesine katkı sağlıyor" dedi. Konyalılar Dernek Başkanı Mehmet Sorkun, Başkan Demirel’e, tennure, sikke ve hırkadan oluşan derviş çeyizi giydirdi.

Gece, Kutsi konseri ile devam etti. Sanatçı verdiği konserle Başkentlilere müzik keyfi sundu.