Engelli vatandaşların engelsiz bir hayat sürmeleri için çalışan Yenimahalle Belediyesi Engelliler Birimi bünyesinde tüm engelli yurttaşlara danışmanlık hizmeti veriliyor. 2017 yılının ilk yarısında 300 engelli bireye danışmanlık hizmeti vererek sorunların çözümüne aracı olan belediye ekipleri, belediyeye gelemeyen vatandaşları da evlerinde ziyaret ediyor.

Engellilere hayatı sevdirmek, yaşamlarını kolaylaştırmak ve kendilerini yalnız hissetmemelerini sağlamak için ilçe sınırlarındaki bireylere kucak açan Engelliler Birimi, Yenimahalleli engellilerin ikinci evi oldu.

Çalacak kapımız yok demeyin

Engelli vatandaşların büyük çoğunluğunun sosyal haklarından bile haberi olmadığını belirten Engelliler Birimi yetkilileri “Engelli yurttaşlarımız engel durumlarından dolayı maalesef kendilerini yalnız hissediyorlar. Birçok sosyal haklarından haberdar bile değiller. Kime gideceklerini, ne yapacaklarını bilmiyorlar. Lütfen ‘Çalacak kapımız yok demeyin’. Bizler her konuda yol göstermeye, imkanlar dahilinde sorunlarınızı çözmeye hazırız” dedi.

Belediye araçları engellilerin hizmetinde

Engelliler Birimi; danışmanlık hizmetleri kapsamında emekli aylıkları, sağlık sigortaları, sosyal hakları, staj yönlendirmeleri, EKPSS başvuruları, belediye müdürlüklerinde takip gerektiren işlerin yanı sıra bünyesinde bulundurduğu 2 adet engelli aracı ile de 6 ayda 309 vatandaşa ulaşım hizmeti sağladı. Engelli bireyler hastaneye bırakılıp hastaneden alındığı gibi kimi zaman da talep doğrultusunda kişisel bakımları için berberlerine bile götürülüyor.

Proje çerçevesinde danışmanlık hizmeti almak için Yenimahalle Belediyesi’ne gelen engelli bireylerden 100’ü 2 ayrı AB Projesi kapsamında değerlendirilmek üzere yönlendirilirken, 150 engelli ve ailesine HalkKart verildi. Ayrıca; danışmanlık hizmeti alan tüm engelli yurttaşların da Yenimahalle Belediyesi engelli veri tabanına kaydı yapıldı.