SANKO Üniversitesi ile Türkiye Diyetisyenler Derneği işbirliği ile “Farklı spor dallarında egzersiz ve beslenme sempozyumu” düzenlenecek.

Türkiye genelinden uzmanların katılacağı sempozyum, 16-17 Şubat 2018 tarihlerinde, SANKO Üniversitesi Sani Konukoğlu Uygulama ve Araştırma Hastanesi toplantı salonunda gerçekleştirilecek.

Sempozyumun başlayacağı 16 Şubat 2018 Cuma günü Doç. Dr. Hüsrev Turnagöl “Spor diyetisyeni kimdir, güç ve kuvvet sporlarında beslenme ilkelerinin temelleri”, Prof. Dr. Efsun Karabudak “Güç ve kuvvet sporlarında egzersiz fizyolojisi ve beslenme ilkelerinin temelleri oturum Başkanı”, Doç. Dr. Tahir Hazır “Güç ve kuvvet sporlarında egzersiz fizyolojisi”, Uzm. Dr. Cahide Elif Orhan “Sağlık Bakanlığı Temsilcisi - Akılcı ilaç kullanımı”, Prof. Dr. Ayşe Kin İşler “Dayanıklılık sporlarında egzersiz fizyolojisi ve beslenme ilkelerinin temelleri oturum Başkanı”, Prof. Dr. Nevin Aysel Güzel “Dayanıklılık sporlarında egzersiz fizyolojisi”, Yrd. Doç. Dr. Neşe Toktaş “Dayanıklılık sporlarında beslenme ilkelerinin temelleri” konularında sunum yapacak.

Sempozyumun ikinci gününde de çeşitli konularda uzmanlar tarafından bilgi paylaşımı yapılacak. Prof. Dr. Nevin Aysel Güzel “Futbolda egzersiz fizyolojisi ve beslenme ilkelerinin temelleri”, Arş. Gör. Gören Köse “Futbolda egzersiz fizyolojisi” Öğr. Gör. Dr. Beril Köse “Futbolda beslenme ilkelerinin temelleri”, Diyetisyen Coşku Mutlu “Uydu sempozyumu sporcu performansını arttıran supplementler”, Doç. Dr. Tahir Hazır “Basketbolda egzersiz fizyolojisi ve beslenme ilkelerinin temelleri”, Prof. Dr. Ayşe Kin İşler “Basketbolda egzersiz fizyolojisi”, Öğr. Gör. Dr. Duygu Sağlam “Basketbolda beslenme ilkelerinin temelleri”, Doç. Dr. Hüsrev Turnagöl “Voleybolda egzersiz fizyolojisi ve beslenme ilkelerinin temelleri oturum başkanı”, Yrd. Doç. Dr. Nazan Koşar “Voleybolda egzersiz fizyolojisi”, Uzm. Dyt. Hande Seven Avuk “Voleybolda beslenme ilkelerinin temelleri” konularında paylaşımda bulunacak.

Sempozyuma katılmak isteyenler, derneğin İnternet adresinden kayıt yaptırabilecek.