Yaprak KOÇER/ SAMSUN, () - SAMSUN'da milli tekvandocu 24 yaşındaki Merve Yazıcı, 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 49 kiloda altın madalya kazanmanın mutluğunu yaşıyor. 2013 yılında Bulgaristan'daki işitme engelliler olimpiyatında da şampiyon olduğunu belirten Merve Yazıcı, "Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Aileme ve antrenörüme teşekkür ediyorum" dedi.
Samsun'da geçen 18-30 Temmuz'da yapılan 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda 49 kiloda tatamiye çıkan Merve Yazıcı, Rus Evelina Karpinskaia’yı 6-4 yenerek olimpiyat şampiyonu oldu. İkinci kez İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda altın madalya kazanan Yazıcı mutluluğunu ailesi, arkadaşları ve antrenörü ile paylaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'dan tebrik mesajları aldığını belirten Yazıcı çok mutlu ve gururlu olduğunu söyledi.
5 yaşında geçirdiği orta kulak iltihabı sonrasında gelişen rahatsızlık nedeniyle sağ kulağının tamamen duymadığını, sol kulağında ise işitme kaybı yaşandığını belirten Yazıcı, "2004 yılında İlkadım Belediyesi'nin açtığı yaz spor kursuna gidip tekvando öğrenmeye başladım. Ardından bu sporu devam ettirmeye karar verdim. Bir yıl sonra müsabakalara katılmaya başladım. Bu zaman kadar hem normal sporcularla katıldığım, hem de işitme engelli sporcularla katıldığım mücadelelerde başarılar elde ettim. Türkiye, Avrupa, Balkan Şampiyonalarında madalyalar kazandım. Son olarak 2015 yılında Ermenistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonası'nda Rus rakibimle finalde karşılaşmış ve ikinci olmuştum. Aynı rakibim ile 23'üncü Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda tekrar finalde mücadele ettim ve bu defa altın madalya kazandım. 2013 yılında Bulgaristan'da da işitme engelliler olimpiyat şampiyonu olmuştum. Ülkeme bu gururu yaşattığım için çok mutluyum. Aileme ve antrenörüme teşekkür ediyorum" dedi.
Merve Yazıcı'nın antrenörü olan Mustafa Gençtürk de, sporcusu ile gurur duyduğunu belirterek "Merve ikinci defa olimpiyat şampiyonu oldu. Finalde zor bir müsabakanın ardından altın madalyaya ulaştı. Destek veren herkese, idarecilerimize teşekkür ediyorum. Hedefimiz üçüncü defa olimpiyat şampiyonu olmak. Haftanın altı günü antrenman yapıyoruz. Hazırlıklarımızı yapıyoruz. Son Olimpiyat Oyunları Samsun'da yapıldığı için ayrı bir heyecan oldu. Seyircilerimiz Merve'yi ve bizi yalnız bırakmayıp tribünlerde desteklediler. Herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI