ÇANKIRI (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanılacak." dedi.

Toplu temel atma törenine katılmak için Çankırı’ya gelen Eroğlu, Belediye Başkanı İrfan Dinç’i makamında ziyaret etti.

Daha sonra basın toplantısı düzenleyen Eroğlu, konuşmasında önemli yatırımlar için Çankırı’da olduklarını söyledi.

Devrez Çayı üzerine yapılacak Kızlaryolu Barajı'nın 400 milyona mal olacağını vurgulayan Eroğlu, "Bu barajı yapmak için azmettik ve hızlı bir şekilde yapılacak. Baraj bölgeye hayat verecek. Vatandaşların gelirini artıracak. Büyük ve zor bir baraj ama biz zor barajları yapmaya alıştık. Dünyanın en zor barajlarını biz yapıyoruz. Gölet yapma rekoru bizde." diye konuştu.

Dört tesisin temelini atmak için kente geldiklerini anlatan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Koyunbaba Barajı'nın temelini atacağız. Bu baraj Çankırı'nın çok istediği bir barajdı. Çiftçimiz, her yıl 102 bin dekar arazisini sulayarak ortalama 65 milyon lira ek gelir elde edecek. Önümüzdeki yıldan itibaren sulama başlayacak. Biz her yıl ne kadar alan sulanıyorsa sulamaya başlayacağız. Sonunu beklemeyeceğiz. Bu tesisle birlikte yeni bir uygulama başlattık. Yapan bir firma üç yıl o tesisi işletecek. Parasını biz vereceğiz. Daha önce müteahhit yapıp bırakıp gittikten sonra sıkıntılar çıkıyordu. Bu şekilde bu problemi ortadan kaldıracağız."

- "Eskiden arılar ormana giremezdi"

Eroğlu, ülke genelinde yoğun bir ağaçlandırma çalışması başlattıklarını dile getirerek, "Ormanlar artık kırsal kalkınmanın lokomotifi olarak kullanılacak. Ormanlık alanları parselliyoruz. Gelir getirici ceviz ağacı dağıtacağız. Talep edenlere kura ile bu alanları vereceğiz . Geliri 49 yıl boyunca bakımını yapıp yetiştiren vatandaşa ait olacak. Çankırı'ya iki tane bal ormanı kuracağız. Eskiden arılar ormana giremezdi, biz arılar için orman kuruyoruz." ifadelerini kullandı.

Ülkenin birlik beraberliğinin önemine değinen Eroğlu, "Bizim birlik beraberlik ve kardeşliğimizi pekiştirmemiz lazım. Birbirimizi seveceğiz, kusur görmeyeceğiz, kenetleneceğiz. Türkiye'yi yıkmak isteyen hainler var. 80 milyon biriz, kardeşiz, Türkiyeyiz. Herkesi kucaklıyoruz, hiç ayrım yapmıyoruz. Hangi partiden olursa olsun aynı desteği gösteriyoruz." diye konuştu.

FETÖ'nün hain bir terör örgütü olduğunu vurgulayan Eroğlu, şöyle devam etti:

"Bu FETÖ, dini cemaat falan değil. Bunlar dini istismar eden hain alçak, sahtekar. Bu oyunları yabancılar tezgahlıyor. Irak ve Pakistan'da da benzer şeyler oldu. Artık seferler kılıçla, topla olmuyor. Birtakım planlar oluyor. Biz herkesin inancına saygılıyız. İnançlı insanlar başımızın tacı ama istismar edenlere fırsat vermeyeceğiz. Bu aziz milletin ferdi olmaktan bahtiyarım. Bu millet tarihin en kanlı darbe girişimine 'dur' dedi. Biz tek millet, tek devletiz, birbirimizi seveceğiz."

Basın toplantısına AK Parti Çankırı Milletvekilleri Muhammet Emin Akbaşoğlu ve Hüseyin Filiz ile Belediye Başkanı İrfan Dinç, AK Parti İl Başkanı Celal Kaman ve bakanlık temsilcileri de katıldı.