Adıyaman Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, yeni eğitim-öğretim yılında hekim adaylarını bekliyor.

Temel Bilimler ve Klinik Bilimler olmak üzere iki bölümden oluşan fakültede gerek temel bilimler bölümünde gerekse de klinik bilimler bölümünde yer alan ortodonti, peridontoloji, prodadik diş tedavisi, restoratif, ağız diş çene, endodonti, pedodonti ve ağız diş radyolojisi anabilim dallarında kuramsal bilgilerin verildiği eğitimin yanında pratik uygulamaların da yapıldığı bir eğitim veriliyor. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasin Çiçek, fakülte hakkında bilgiler vererek, öğrencilere tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Çiçek, “Fakültenin kuruluş aşamasından bu yana buradayım. Fakültemizde 2 bölüm var, temel bilimler ve klinik bilimler bölümü. Temel Bilimler Bölümünde patoloji, fizyoloji, histoloji, biyokimya gibi dersler verilmektedir. Klinik Bilimler Bölümümüzde ise 8 anabilim dalımız bulunmaktadır. Ortodonti, peridontoloji, prodadik diş tedavisi, restoratif, ağız diş çene, endodonti, pedodonti ve ağız diş radyolojisi anabilim dallarıdır. Diş hekimliği fakültemizde 1’i profesör, 1’i doçent, 10’u da yardımcı doçent olmak üzere toplamda 12 öğretim üyemiz bulunmaktadır. Ayrıca 4 uzman ve 12 DUS ile gelen araştırma görevlimiz bulunmaktadır. Kadromuz her geçen gün artmaktadır” dedi. Geçen eğitim-öğretim yılında 60 öğrenci aldıklarını belirten Prof. Dr. Çiçek, “Geçen yıl genel kontenjanımız 60, okul birincisi kontenjanımız ise 2 idi. Bu yıl bu rakamlar biraz artışla 70 + 2 şeklinde oldu. Öğrencilere göre altyapımız gelişmiştir. Protez, fantom laboratuarımız, kliniklerimiz mevcut. Her anabilim dalında deneyimli öğretim üyelerimiz ile öğrencilere en iyi eğitimi veriyoruz.

Hem kamuda hem de özel imkanlarla iş yeri yani klinik açabilmektedirler. ADSM’ler gibi klinikler açılmaktadır. İstihdam açısından hiçbir sorun olmadan tercih edilebilir. Bir ara aile hekimliği de düşünüldü. Belki de ileride açılabilir. 5 yıl okuduktan sonra hemen muayenehane açma sistemi var. DUS imtihanına girerek merkezi yerleştirmeyle gelip bizde uzmanlık için çalışabilmekte, eğitim görebilmekteler. Halka hizmet yönünden çok etkiniz. Bizde hasta hizmeti de var. Halka açığız. Biz yeşil kartlı hariç herkese bakıyoruz. Yeşil kartlılar ikinci basamak ADSM’ye gidiyorlar. Biz daha ileri olan üçüncü basamak hizmeti sunuyoruz. Verdiğimiz hizmet ile şu an il dışına sevk tamamen kalkmış diyebiliriz. Birçok branşta hizmet vermekteyiz. Biz henüz birinci sınıfta öğrencilerimize teorinin yanı sıra pratiği de veriyoruz. Bizde yurt anlamında, barınma anlamında, yemek, ulaşım gibi birçok avantaj var. Adıyaman bu anlamda çok iyi. İlimiz huzurlu bir il. Gece kaçta olursa olsun dışarı çıkabilirsiniz. Üniversitemizde hem eğitim hem de öğretim boyutumuz var. İyi bir matematikçi olabilirsiniz ancak iyi bir insan olmak daha önemlidir. Ben öğrencilere şunu tavsiye ederim. Sevdiğiniz bölümü okuyun. Tıp ve sağlık sektörü eğitimleri para için yapılmaz. İnsanlara hizmet için yapılır. İnsanlara hizmet etmek para ile ölçülmez. Ben şimdiden bizi tercih eden arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. 5 yıllık bir eğitim-öğretim veren Diş Hekimliği Fakültesi programına bu yıl MF-3 puan türünden toplamda 70 öğrenci kabul edilecek. Diş Hekimliği Fakültesi hakkında daha ayrıntılı bilgi için Fakültenin internet sitesi http://dishekimligi.adiyaman.edu.tr/ ziyaret edilebilir” ifadelerini kullandı.