Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekiplerinin Küçükçekmece’de şüpheli halde bırakılmış bir aracı iki gün boyunca takibe aldı. Şüpheli kişi, araca gelip çalıştırdığı sırada polis ekipleri harekete geçti. Durumu fark eden şüpheli aracı polislerin üzerine sürmeye çalıştı ancak önünü kesen polis aracından kaçamadı.

3 ÇALINTI OTOMOBİL GEÇİRİLDİ

Gözaltına alınan şüpheli Volkan T.’nin evinde yapılan aramada 3 adet kontak anahtarı, bir tabanca, çok sayıda sahte plaka ele geçirildi. Ele geçirilen kontak anahtarlarının 3 adet çalıntı otomobile ait olduğu tespit edildi. Araçlar şüphelinin oturduğu sokakta park halinde bulundu.

Oto hırsızlık büro amirliğinde sorgulanan Volkan T.’nin hırsızlık için girdiği evlerden aldığı kontak anahtarları ile otomobilleri çaldığı tespit edildi. Şüphelinin çalıntı araçlara polis süsü verebilmek için, siren ve çakar lambası taktığı öğrenildi. Öte yandan yakalandığında üzerinden sahte polis kimliği , rozeti ve iki adet el telsizi çıkan şüphelinin daha önceden çok sayıda sabıkası olduğu belirtildi. Şüphelinin yolda yürüyen turistleri kendisine hedef seçtiği, onları sözde kontrolden geçirirken paralarını çaldığı iddia edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.