Türk Polis Teşkilatı’nın 170. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Samsun’un Alaçam ilçesinde kutlama programı düzenlendi.
İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Programa Alaçam Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar, İlçe Jandarma Komutanı Duran Vuranok, Belediye Başkanı Hadi Uyar, İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu, Komiser Yardımcısı Erhan Akbulut, emniyet mensupları, daire amirleri, siyasi parti başkanları, mahalle muhtarları, oda başkanları sivil toplum örgütleri katıldı.
İlçe Emniyet Müdürü Lütfi Tanrıkulu törende yaptığı konuşmada, “Türk Polis Teşkilatı’nın 170. kuruluş yıl dönümünü sizlerle birlikte kutlamaktan büyük gurur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.
Daha sonra Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise, "Bugün polisimizin yapmış olduğu operasyonlar dünyanın her tarafında takdirle karşılanıp her zaman ve zeminde konuşulmaktadır. Bu teşkilat her zaman bu insanların yanında yer almıştır. Bu insanlara hizmet ederken de şehit ve gaziler vermiştir. Bu vesile ile şehit olan polislerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı, gazilerimize de acil şifalar dilerim" diye konuştu.
Program, Polis Haftası dolayısıyla ortaokullar arası resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesi ve pasta kesimi ile sona erdi.