"Ankara" temalı fotoğraf yarışması ödül töreninde konuşan, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, "Kalkınma; içinde sosyal unsurları, çevre, kültür ve ahlakı barındıran topyekun bir ilerlemedir. Bizim amacımız 5 bin yıllık bir geçmişi olan Ankara’nın tanınırlığını sağlamak" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından üçüncüsü düzenlenen, "Ankara" temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğrafların sahipleri, ödül töreninde bir araya geldi. Severus Events organizasyonunda Cafe Crown Plaza’da gerçekleştirilen ödül töreninde, Ankara’yı keşfetmeye vesile olan, yarışmaya katılmış bin 723 fotoğraf sergilendi. Törende Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık’ın yanı sıra, yarışmacılar ve aileleri de yer aldı. Açılış konuşmasını yapan Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, yarışma içeriğinin sürekli yenilendiğini belirterek, geleneksel hale gelen yarışmada bu yıl kategori sayısını da arttırdıklarını ifade etti.

"Amacımız Ankara’yı tanıtmak"

Bu programı düzenlemedeki temel amacın 5 bin yıllık bir geçmişi olan Ankara’nın tam tanınırlığını sağlamak olduğunu vurgulayan Genel Sekreter Şayık, "Lidyalılara, Urartulara, Bizanslılara ve Osmanlıya başkentlik yapmış bir kentin tanınması bizim ajans olarak temel hedeflerimizden biridir. Bu yıl üçüncüsünü düzenliyoruz, 3 yılın toplamında Ankara temalı 6 bin fotoğraf çekildi, bu manada hedefimize ulaştık. Ayrıca genç arkadaşlarımızın da sanata yönlenmesini sağlamayı hedefledik. Biliyorsunuz kalkınma artık sadece ekonomik büyüme değildir. Kalkınma içinde sosyal unsurları; çevre, kültür ve ahlakı barındıran topyekun bir ilerlemedir. Bu manada da çok fazla talep aldığımızı düşünüyoruz ve gençlerimizin ilgisi bizi mutlu ediyor. Önümüzdeki yıllarda bu çerçeveyi daha da genişleterek, ilerletmeyi düşünüyoruz. Emeği geçen federasyon yetkililerimize ve jürilere çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Türkiye’nin farklı şehirlerinden gelen yarışmacılar, Ankara’nın en güzel yerlerini ve anlarını ölümsüzleştirerek ortaya eserler çıkarttı. Lise kategorisinde birincilik ödülü Ezgi Balcı’nın, üniversite kategorisinde ise birincilik ödülü Hüseyin Türk’ün oldu. Yetişkinler kategorisinde ise birincilik ödülü Hayati Gün’e verildi.

Ödül töreni sonrası, toplu hatıra fotoğrafı çekildi ve konuklara fotoğraf kataloğu hediye edildi. Ardından fotoğrafların yer aldığı serginin gezilmesiyle program sona erdi.