Canik Belediyesi ve History Studies Dergisi işbirliğiyle düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk ve Şehir" konulu 4. Uluslararası Canik Sempozyumu sona ererken, sempozyuma katılan akademisyenler Canik Belediyesi ve Başkan Osman Genç’i övdü. Genç, "Üniversitedeki bilgiyi şehrin hizmetine sunuyoruz" dedi.
Canik Belediyesi tarafından 45 üniversiteden 170 akademisyen ve öğretim görevlisinin katılımıyla Canik Kültür Merkezi’nde düzenlenen "Geçmişten Günümüze Çocuk ve Şehir" konulu 4. Uluslararası Canik Sempozyumu sona erdi. Sempozyumun kapanışında akademisyenlere teşekkür eden Başkan Osman Genç, "21. yüzyılın en önemli kaynağı bilgidir. Amacımız üniversitelerdeki bilgiyi vatandaşımızın, şehrimizin hizmetine sunmaktır. İnşallah bu sempozyumların 5.’si, 6.’sı da olacak. Şehri yönetenler ortaya çıkan bu bilgilerden mutlaka yararlanmalıdır. Bu sempozyumun gerçekleşmesinde büyük emeği bulunan HistoryStudies Dergisi Editörü Prof. Dr. Osman Köse’ye teşekkür ediyorum" dedi.
Sempozyuma katılan akademisyenler ise, böyle büyük bir organizasyon nedeniyle Canik Belediyesi ve Başkan Osman Genç’i tebrik etti. Akademisyenler, "Bu sempozyum organizasyon bakımından oldukça faydalı geçti. Canik Belediyesi çoğu Büyükşehir Belediyesi’nin altından kalkamayacağı güzel organizasyonlara imza atıyor. Bizler de bu tür sempozyumlarda bilgilerimizi aktarınca mutlu oluyoruz. Böyle bir sempozyumda bizleri biraraya getiren Canik Belediye Başkanı Sayın Osman Genç’i tebrik ediyoruz" diye konuştu.
HİZMET BİNASI VE MEVLANA KAMPÜSÜ HAYRAN BIRAKTI
Sempozyumun ardından Başkan Osman Genç, akademisyen ve öğretim görevlilerini makamında ağırladı. Başkan Genç’in gezdirdiği ay-yıldızlı hizmet binasına hayran kalan akademisyenler, daha sonra Canik Belediyesi Mevlana Eğitim, Kültür ve Yaşam Kampüsü’nü ziyaret etti. İçerisinde 7’den 77’ye herkes için eğitim, kültür, sanat merkezleri bulunan kampüsü çok beğenen akademisyenler Meşe Kültür Tesisleri’nde yemek yiyip, Samsun manzarası izlediler. Akademisyenler daha sonra ise Samsun’u gezdi.