Beşiktaşlı kaleci Günay Güvenç, "Beşiktaş gibi bir camiada kaleye geçmek çok önemli. Karar ne olursa olsun herkes egosunu bir kenara bırakıp Beşiktaş’ın geleceğini düşünmeli" dedi.
Yeni sezon hazırlıklarını Almanya’nın Harsewinkel kentindeki Marienfeld kasabasında sürdüren Beşiktaş’ta, 23 yaşındaki başarılı kaleci Günay Güvenç, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kampın ağır geçtiğini ve çok yoğun çalıştıklarını ifade eden genç oyuncu, "Kamp ağır geçiyor ama biz kampın ağır geçeceğini biliyorduk. Özellikle biz kaleciler Jose Sambade eşliğinde çok yoğun çalışıyoruz. Şenol Güneş’in gelişiyle beraber takımca çok heyecanlandık. Şu anda her şey yolunda. Bir sakatlık olmadı, herkes sağlıklı. İnşallah böyle devam eder" dedi.
"ŞENOL HOCANIN KALECİLİKLE İLGİSİ ÇOK BÜYÜK"
Şenol Güneş’in kalecilikle ilgisinin ve tecrübesinin çok büyük olduğunu dile getiren başarılı kaleci, "Şenol hoca eskiden kaleciydi. Kendisinin kalecilikle ilgisi ve tecrübesi çok büyük. Bu yüzden bu mevkiiye daha fazla dikkat edecektir. Belki ilerde bizle birebir de çalışır. Şu anda Sambade eşliğinde çalışmalarımıza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.
"BÜYÜK BİR TECRÜBE EDİNDİK"
Geçen sezon hakkında da açıklamalarda bulunan Güvenç, "Geçen sezon bana son haftalarda büyük bir sorumluluk yüklendi. İyi bir gidişatımız vardı. Sona doğru nefesimiz kesildi. Hücum hattında şansları değerlendiremedik. Belki bizim için hayal kırıklığı oldu ama büyük bir tecrübe edindik" şeklinde konuştu.
"ÖNDEKİ DÖRTLÜYLE UYUM ÇOK ÖNEMLİ"
"Bir kalecinin önündeki dörtlüyle uyum sağlaması çok önemli" diyen Güvenç, "Geçen sene bu uyumu sağladığım için zorluk çekmedim. Transfer olsun olmasın en iyi şekilde uyum sağlamak çok önemli. Takım olarak iyi geçinmemiz gerekiyor" diye konuştu.
"HOCAMIZ EN DOĞRU KARARI VERECEKTİR"
Genç file bekçisi, Beşiktaş’ta kalenin emin ellerde olduğunu vurgulayarak, "Biz üç kaleciyiz ve üçümüz de iyi kaleciyiz. İşimizi iyi yaptığımızı düşünüyoruz. Kalemiz emin ellerde. Yeni antrenörümüz bizi tanımaya çalışıyor. Hocamız en doğru kararı verecektir. Kulübümüzü en iyi kim temsil edecekse forma onun olacaktır" ifadelerini kullandı.
"BEŞİKTAŞ’TA KALEYE GEÇMEK ÇOK ÖNEMLİ"
Kalecilikte en önemli şeyin umudunu kaybetmemek olduğunu ifade eden Güvenç, "Biz hepimiz bunun bilinciyle çalışıyoruz. Ben her şeyimi vereceğim. Tolga ağabey, Cenk ağabey gibi ben de oynamak istiyorum. Geçen sene üçüncü pozisyonda ben vardım ama bu değişti. Beşiktaş gibi bir camiada kaleye geçmek çok önemli. Geçen sene bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi düşünüyorum. Karar ne olursa olsun herkes egosunu bir kenara bırakıp Beşiktaş’ın geleceğini düşünmeli" dedi.