Bitlis’in Adilcevaz ilçesinde faaliyet gösteren www.adilcevaz13.com web sitesi ekibi, Bitlis Eren Üniversitesi Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik’i ziyaret etti.
Site ekibinden Özcan Beşkardeş, Salih Beşkardeş, Tuncer Nacar ve Orhan Emen tarafından gerçekleştirilen ziyarette Müdür Murat Çelik, basın mensuplarını makamında ağırladı. Yüksekokul Müdürü Murat Çelik ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, okulun faaliyetleri ve çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürü Murat Çelik bütün kurumlar olarak Adilcevaz’a sahip çıkılması gerektiğine değinerek, "İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için üniversitemiz olarak bazı akademik çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız bu çalışmalarımızın ilçemiz için çok faydalı olacağını düşünüyoruz. Bu anlamda yaptığımız çalışma ve projeler için bütün kurumlarımızdan destek bekliyoruz. Hep birlikte el ele verip istişareler yaparak birbirimize destek olarak bu güzel ilçemizi layık olduğu yerlere getirelim. Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu olarak 2013 yılında Kalite Derneği Üyeliği ve 2013 yılından itibaren katıldığımız eğitimlerimizi ve denetlemelerimizi tamamlayarak 24.10.2014 tarihinden itibaren ISO 9001:2008 kaliteli eğitim belgemizi alarak bölgede kalite belgeli okul olduk. Bölgeye ve yöreye uygun iş imkânları fazla olan yeni bölümler açmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Özellikle yenilenebilir enerji sistemleri açısından Adilcevaz’ımız güneş enerjisi yönünden en fazla güneş gören ve en dik güneş enerjisini alan bir ilçe olması sebebiyle cazibe merkezi olma yolunda hızlı bir atılım yapma yolundadır. Bizde bu sektör de yerimizi alıp kaliteli eleman yetiştirmek için elektrikle ilgili bölümler açmak için Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Mahmut Doğru ve Rektör Yardımcımız Elektrik Mühendisi Prof. Dr. Sabir Rüstemli’nin gayretleri ile çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Onlara da bu gayretlerinden dolayı teşekkür ederim. Okulumuzda 2014-2015 eğitim-öğretim dönemine 650 öğrenci ile devam etmekteyiz. Öğrenci sayımızı artırmak için çalışmalarımıza devam etmekteyiz. Adilcevaz13.Com ekibi olarak; İlçemizin tanıtımıda ve ilçemizden haberler verme konusunda yaptığınız çalışmalarınızı takip ediyoruz. Bizleri yalnız bırakmayıp sürekli bizim haberlerimizi de yaptığınız için hepinize teşekkür ederim" dedi.
Site ekibi adına Salih Beşkardeş ise yaptığı açıklamada; "Site ekibi olarak ziyaret ettiğimiz kurumlarımız neticesinde Adilcevaz Meslek Yüksek Okulu Müdürümüz Murat Çelik’i de ziyaret ettik. Murat hocamızın ilçemiz için çok güzel proje ve çalışmaları olduğunu öğrendik ve kendisine bu çalışmalarında basın olarak yanlarında olacağımızı bildirdik. Üniversiteler bulunduğu yerin bacasız fabrikası olduğu gibi, farklı kültürlerin halkla buluşmasını da sağlayan birer kültür merkezidir. Yüksek okulumuza her ilden ve her ilçeden öğrenim görmeye gelen çok sayıda öğrenci kardeşlerimiz var. Burada esnafımız öğrencilerin harcamalarından gelir elde ederken, öğrencilerimiz de ilçemizde gördükleri, kültürümüzü, medeniyetimizi ve misafirperverliğimizi memleketlerine götürüp oralarda anlatacaklar ve bu vesileyle ilçemizin tanıtımına katkı sunacaklardır. Sayın müdürümüze yapacakları akademik çalışmalar ve projeleri için başarı ve kolaylıklar diliyoruz" dedi.