Türkiye Erkekler Basketbol 2. Lig (TB2L) A grubu 18’inci hafta müsabakasında Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı Kayseri deplasmanında mağlup oldu.

TB2L 13 takımlı A grubunda mücadele eden ve 20 puanla 12’inci sırada yer alan Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı deplasmanda Kayseri temsilcisi İstem Koleji’ne 93-87 mağlup oldu. Maça Aykut, Saday, Oğuz, Ferit, Cantuğ beşi ile başlayan deplasman ekibi Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı ilk periyotta rakibiyle başa bir mücadele örneği gösterdi. İlk periyotta 20 sayı üreten Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı potasında 22 sayı görürken, ilk periyot 22-20’lık İstem Koleji üstünlüğü ile geçildi. İkinci 21 sayı üreten Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı potasında 26 sayı görürken ilk yarı 48-41’lık İstem Koleji üstünlüğü ile geçildi. Üçüncü periyotta başa baş bir mücadele şeklinde geçerken rakipler birbirlerine üstünlüklük kurmaya çalıştı. 19 sayı İstem Koleji 18 sayı Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı üretirken, son periyota 67-59’lük skorla ev sahibi üstünlüğü ile girildi. Son periyotta oyuna ağırlığı koyarak rakibine üstünlük kuran Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı ikinci periyotta yediği 5 sayılık farklı kapatması yetmedi. Bu periyot 28 sayı üreten Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı maçı 93-87’lık skorla kaybetti. Bu mağlubiyet sonrası puanını 21’e çıkaran Bilecik Belediyespor Basketbol Takımı ligdeki yerini korudu. İstem Koleji ise; bu galibiyetle puanını 24’e çıkararak 10’uncu sırada yer aldı.

Bilecik Belediyespor Basketbol Takımından Can Tuğ, 24 sayı, Aykut Karçığı 17 sayı, Oğuz Acar 12 sayı ile en skorel isimler oldu. Aykut Karçığı 14 üçlük denemesinden 5’i sayıyla sonuçlandırırken, 34 dakika süre aldığı maçta hiç ikilik atış atamadı.