Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Başkanı Apaydın, Samsun'da şehir içi dolmuş hattı ücretlerine zam yapılması ile ilgili taleplerini Büyükşehir Belediyesine ilettiklerini açıkladı. Apaydın, akaryakıta gelen zamlara dikkati çekerek, "Dolmuş esnafımız zor durumda. Akaryakıt zamları malum. Dolmuş hattı ücretlerine zam yapılması ile ilgili çalışma sürüyor. Ancak alınacak bu zamda yeterli değil" dedi.

DEMİR'E İLETİLECEK

Samsun Medya Grubu'na açıklama yapan ve dolmuş ücretlerine zam yapılması ile ilgili Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İlhan Bayram ile ön görüşme yapıldığını kaydeden Apaydın, önümüzdeki hafta içinde ise taleplerini resmi olarak belediye başkanı Mustafa Demir'e ileteceklerini ifade etti. Apaydın, dolmuş ücretlerine yapılan her zamda yolcu kaybı yaşandığını da hatırlatarak, şöyle konuştu:

"Vatandaşta zorda, esnafta. Zam talebimiz uygun görülür ise Samsun'da dolmuş ücretlerine zam yapılması ile ilgili karar UKOME'de alınacaktır."

TALEPLERİ 8 LİRA 50 KURUŞ

Öte yandan Samsun'da dolmuş ücretlerine önce Ocak, sonra Mart ayında zam gelirken yeni talep edilecek zam ile, 5 TL olan bir kişilik yolcu ücretinin, 8,50 TL'ye yükseltilmesi isteniyor.

Haydar ÖZTÜRK

SAMSUN HABER İLE İLGİLİ İÇERİKLERE GÖZ ATIN.