AK Parti Muş Milletvekili Aday Adayı Fatih Cengiz, 7 Haziran’da yapılacak olan genel seçimlerde aday adayı olduktan sonra çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirterek, geçtiğimiz pazar günü yapılan temayül süreci ile ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı görevinden istifa ettikten sonra 10 Şubat’ta aday adaylığı için başvuruda bulunduğunu hatırlatan Cengiz, 1 Mart’ta yapılan temayül yoklaması için merkezde, ilçelerde, beldelerde ve köylerde delegelerle görüşmeler yaptığını söyledi. Gittiği her yerde yoğun ilgi gördüğünü belirten Cengiz, “Muş’tan hiçbir zaman ayrılmadım, kopmadım. Sermayemle, iş yerlerimle her zaman Muş’ta oldum. Muş’un en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Muş Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı 20 ay gibi bir süre yürüttüm. Milletvekili aday adayı olmak için de bu görevimden istifa ettim. Kentin dört bir tarafında yoğun bir tempo ile çalışmalarımı sürdürdüm. Bir yandan delegelere ulaşarak temayül yoklaması için destek istedim, bir yandan da seçilmem halinde yapacaklarıma değindim. Hem delegelerimize hem de vatandaşlarımıza kendimizi ifade etme fırsatı bulduk. 1 Mart Pazar günü temayül yoklamasına gelerek tercihini yapan tüm delegelerimize bir kez daha teşekkür eder, şükranlarımı sunarım” dedi.
Genel seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlı olması temennisinde bulunan Cengiz, “Seçimlerin galibi Muş olsun, Türkiye olsun. Barış ve huzur kalıcı olsun. Bu görevi kim layıkıyla yapacaksa listede de o yer alsın. Muş’un gelişmesine, kalkınmasına, güzelleşmesine, modern bir kent haline gelmesine katkı sağlamak için bu yola çıktık. Bizim bir tek derdimiz var o da huzur ve barışın sağlanmasıdır. Ekonomik büyüme ve gelişme ile Muş’un geri kalmışlığı son bulsun istiyoruz. Milletimize kim daha iyi hizmet edecekse Allah bu görevi ona nasip etsin. Gerek temayül yoklamasında gerekse de bu süreçte bizden desteğini esirgemeyen, ilgisini eksik etmeyen tüm eş, dost, delege ve hemşehrilerimize şükranlarımı sunar, Allah hepsinden razı olsun" diye konuştu.