2015 yılında Ege Üniversitesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından uğradığı saldırıda hayatını kaybeden üniversite öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun ismi memleketi Konya’nın Akşehir ilçesinde bir parkta yaşatılacak.

Akşehir Belediye Meclisi ağustos ayı olağan meclis toplantısında AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu tarafından sunulan ve Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin Akşehir’deki bir parka verilmesi ile ilgili olan teklif, Akşehir Belediye Meclisi tarafından oy birliği ile kabul edildi.

“Fırat’ın ismini şehrimizde yaşatacağız”

Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu tarafından Akşehir Belediye Meclisine gönderilen teklifte, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin yaşatılması istendi. Teklifte, “Şehrimizde birçok hizmetlerde bulunmuş ve Akşehir halkının gönlünde taht kurmuş rahmetli Yılmaz Çakıroğlu ve Celadet Çakıroğlu’nun torunları Akşehir spor camiasının çok yakından tanıdığı Fuat Çakıroğlu’nun evladı kıymetli Fırat Yılmaz Çakıroğlu bilindiği gibi 20 Şubat 2015 tarihinde Ege Üniversitesinde bölücü terör örgütü mensupları tarafından kalleşçe yaralanmış ve kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesinde vefat etmiş ve genç kardeşimizin vefatı tüm halkımızı derinden yaralamıştır. Üniversite gençliğinin terör örgütlerinde yönetici olabilme, eylem yapabilme, yönetme ve yönlendirme potansiyellerinden dolayı, terör örgütlerinin kıskacındadır. Gençlerin siyasi anlamda dünya görüşleri tam oturmadığı için kandırılma potansiyellerinin yüksek, ailesinden uzak ya da sosyalleşememiş kişilerin, hemşehricilik, sosyal topluluklar ve dernekler üzerinden terör örgütlerinin yanına çekilmektedirler. Süreç bir anda tamamlanmamakta, öğrencilerin önce dergi, broşür ve gazete dağıtmak gibi masumane eylemler yaptığını daha sonra örgüt propagandasına başladığını ve en sonunda da örgütün militanı haline dönüşmektedirler. İşte bu süreçleri tamamlamış bu vatan haini, devletimizin iyi vatandaş yetiştirmek, ülkemizi bilim ve teknikte ileri götürmek için kurulmuş üniversitemiz içinde yer bularak, gencecik, hayat dolu, vatan sevgisi ile yanıp tutuşan Fırat kardeşimizin canına kastederek, onu aramızdan koparmış, fakat aldığı müebbet hapis cezasıyla da yüreklerimize yüce Türk adaleti su serpmiştir. Bu elim hadisede kaybettiğimiz Akşehir’imizin değerli evladı Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun isminin şehrimizde yaşatılabilmesi için Kileci Mahallesi trafik parkı olarak bilinen parkımızın ismini ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’ olarak değiştirilmesini değerli belediye başkanımız ve belediye meclis üyelerimizin takdirlerine sunarım” ifadeleri yer aldı.

“Fırat, PKK uzantısı gençler tarafından katledildi”

Milletvekili Baloğlu’nun teklifinin okunmasının ardından konuşan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, Fırat Yılmaz Çakıroğlu’nun terör örgütü PKK uzantılı kişiler tarafından katledildiğini hatırlatarak, “Kileci Mahallemizdeki 100. Yıl Parkı diğer adıyla Trafik Parkı’mıza Fırat Yılmaz Çakıroğlu isminin verilmesini uygun olduğunu düşünüyoruz. Bu vesileyle tekrar Fırat Yılmaz Çakıroğlu kardeşimize Allah gani gani rahmet etsin diyorum. Ailesi de çok etkilendi. Kolay değil, ilim tahsil etmek üzere, bir rızk edinmek üzere, rızkına götürecek bir meslek edinmek üzere üniversite tahsili yapıyor. Orada Türkiyemizin temeline dinamit koymaya kalkan PKK uzantısı kişiler tarafından menfur bir olayda katlediliyor. Çok şükür ki, yüce adaletimiz bunu müebbet hapisle cezalandırarak bizim yüreğimize su serpmiş oluyor” ifadelerini kullandı.

Başkan Akkaya’nın konuşmasının ardından Kileci Mahallesi’ndeki 100. Yıl Trafik Parkı’nın isminin ‘Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’ olarak değiştirilmesi Belediye Meclis Üyelerinin oylarına sunularak kabul edildi.