Bursa'da tartıştığı babasını baltayla öldürdükten sonra karakola giderek teslim olan şahsın emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Uyuşturucu ve kasten adam yaralama suçlarından sabıkası olan zanlının ifadesinde, "Babamla tartışmaya başladık. O sırada babam da bana vurmaya çalıştı. Ben de bir anlık öfkeyle baltayı alarak kafasına vurdum" dediği öğrenildi.

Dün saat 16.30 sularında Yıldırım ilçesine bağlı Ortabağlar Mahallesi'nde meydana gelen olayda, Eyüp Y. (37) ile babası Mehmet Y. (67) arasında bilinmeyen bir sebepten dolayı tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesiyle Eyüp Y, baltayla babasının kafasına ve sırtına vurdu. Olayın ardından Eyüp Y, Yavuz Selim Polis Karakolu'na gitti. Kapıdaki polise babasını öldürdüğünü söyleyen Eyüp Y. teslim oldu.

HAYATINI KAYBETTİ

Eyüp Y.'nin söylediklerinden yola çıkan ekipler, evi kontrol ettiğinde kapının kilitli olduğunu ve içeride bir kişinin hareketsiz bir şekilde yattığını gördü. Kapıyı kırarak içeriye giren ekipler, Mehmet Y'nin hayatını kaybettiğini belirledi.

"BALTAYI ALDIM VE KAFASINA VURDUM"

Babası Mehmet Y'yi baltayla öldürüp daha sonra karakola teslim olan Eyüp Y'nin psikolojik sorunları olduğu iddia edildi. Daha önceden uyuşturucu ve kasten adam yaralama suçlarından da sabıkası bulunan baba katilinin, emniyetteki ifadesi ortaya çıktı. Eyüp Y'nin, "Babamla tartışmıştık, o esnada bana vurmaya çalıştı ve aramızda itişme yaşandı. O bir anlık öfkeyle ben de içeriye giderek baltayı aldım ve kafasına vurmaya başladım. Daha sonra pişman olarak karakola giderek teslim oldum" dediği öğrenildi.