TRABZON (AA) - Trabzonspor Kulübü Başkanı Muharrem Usta, Video Yardımcı Hakem (VAR) sisteminin fayda sağlayacağına inandığını belirterek, "Bu uygulamayı 2. devreye yetiştirmemiz şart." dedi.

Anadolu Ajansı'nın (AA) yeni hizmeti "AA Spor Masası"nın üçüncü konuğu olan Usta, Medical Park Stadı'nda AA Spor Haberleri Yayın Yönetmenliği yönetici ve editörlerinin sorularını yanıtladı.

Futbolda teknolojinin kullanımına ilişkin Usta, "Çeşitli yorumlar oluyor, 'futbolun akışını bozabilir mi' gibi şeyler ama her şeye alıştığımız gibi buna da alışırız. Bunun olup olmaması artık tartışılan bir şey değil, bunun olması şart." ifadelerini kullandı.

Usta, 1-2 sene sonra teknolojiden dolayı artık kimsenin "Şu oldu, bu oldu" gibi yorumlar yapamayacağını vurgulayarak, "Bunlar sorunu çözecek mi? Her şeyi çözmeyecek ama önemli sorunlara çok büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. Futbolun içinde öyle hatalarla karşı karşıya kalıyoruz ki; en azından bunların bariz bir şekilde önlenebileceğini görüyoruz. İş şuna geliyor; video hakemlikte bu değerlendirmeyi yapacak hakemler, arkada ister naklen yayın aracının içinde olsun, ister başka bir yerde olsun, bunu değerlendiriyor olacak. Burada şeffaflığa ihtiyacımız var." diye konuştu.

Her kulübün teknoloji sayesinde, "Herkesin menfaatine olan benim de menfaatimedir" noktasına gelmeye başlayacağını dile getiren Usta, şunları kaydetti:

"Benim menfaatim kavramından herkesin uzaklaşması gerekiyor ki; ben buna doğru yolculuğun video hakemlikle olacağına inanıyorum. Bunu eğer, bir çok kavramı veya uygulamayı çok hızlı tükettiğimiz gibi tüketmezsek, futbola çok değer katacağını, adaletin daha sağlıklı bir şekilde yayılacağına inanıyorum. Bu uygulamayı 2. devreye yetiştirmemiz şart. Artık Türkiye'ye video hakemlik geldi. Umut ediyorum ki; 2. devrede bunun uygulamasını artık sahalarda görmüş oluruz. Özellikli işlerde çok fazla fayda sağlayacağına inanıyorum. Doğru bir iş."

(Sürecek)