Fotoğraf tutkunlarının vazgeçilmez adresi: Kabaceviz şelaleleri  Çarşamba'nın en önemli doğal zenginliği, Kabaceviz Şelaleleridir denebilir. Tekkeköy’e 35 kilometre mesafedeki Kabaceviz Köyü, yeşillikler içinde bir güzel köy. Ulaşım kolay ve yol asfalt.

HER YIL TURİST ÇEKİYOR
Köyden 3 km uzaklıktaki şelaleler bölgesi, yılın her günü turistleri çekmeyi başarıyor. Şelalelerin suyu 15, 35 ve 65 m yükseklikten düşüyor. Çevrenin yeşili ve orman örtüsü, günübirlik turlar için ideal bir rota oluşturuyor.

DAĞCILIK, TREKKİNG, FOTO SAFARİ...
Kabaceviz Şelaleleri, üç aşamadan oluşuyor. Şelalelerin olduğu bölge turizm açısından önemli bir yere sahip. Çünkü burada dağcılık, trekking, foto safari yapılabiliyor. Bunların yanı sıra piknik yapma imkanı da bulunuyor. 

Şelalelerin Abdal deresine ulaşmasının ardından bir rafting parkuru başlıyor. Bölge Samsun’a yurtiçi ve yurtdışı turların artmasıyla önem kazanacak. Gezginler ve tatilciler için şelale çevresinde ve köyde yeme içme olanakları sağlanıyor. Kampingciler için de çadırlarını birlikte getirmeleri kaydıyla ilginç ve hoş bir deneyim olacak Kabaceviz günleri. 

HER MEVSİM AYRI BİR GÜZELLİK
Her mevsim ayrı bir doğa harikasına dönen şelale çevresindeki ormanlar, ziyaretçilerine birbirinden güzel manzaralar sunuyor.

Üç aşamalı şelalelerin birleşiminden oluşan Kabaceviz Şelaleleri'nin ikinci kademesinde bulunan şelale 60 metreye yakın yükseklikten dökülüyor. Ağaçların aldıkları farklı renkler ve şelalenin oluşturduğu doğal güzellik, fotoğraf tutkunlarını kendisine hayran bırakıyor.

Doğaseverlerin daha kolay ulaşabilmesi için Büyükşehir Belediyesinin şelale yolunda çalışma yapmasıyla ulaşım olanakları geliştirilen Kabaceviz Şelaleleri'nin ziyaretçileri, günden güne artıyor.

EN GÜZEL OLDUĞU AYLAR MAYIS VE EKİM
Kabaceviz Şelaleleri'ne en güzel yolculuklar Mayıs ve Ekim ayları arasında oluyor. O dönemlerde yolunuz Samsun'da geçecekse Kabaceviz Şelaleleri'ni mutlaka ziyaret etmelisiniz. 

Kabaceviz Şelaleleri'ne dostlarınızla gidecekseniz trekking yapabilir yada ailenizle birlikteyseniz güzel bir piknikle gününüzü taçlandırabilirsiniz.

KABACEVİZ ŞELALELERİ NEREDE?
Samsun'un tabiat harikalarından biri olan Kabaceviz Şelaleleri, il merkezine yaklaşık 32 kilometre uzaklıkta bulunmaktadır. Tekkeköy ilçesine ise sadece 22 kilometre mesafede yer alır.