Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Belediye olarak bölge muhtarlar toplantısı yaparak hem bölgesel yatırım ve hizmet alanda bütünlük sağlamak istediklerini hem de komşu ve birbirinin uzantısı olan mahalle muhtarları ile daha etkin ve seri bir toplantı gerçekleştirdiklerini bildirdi

Melikgazi İlçesinin planlı imarlaşma çalışması ile her geçen gün alan olarak büyüdüğünü hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, bu toplantıda orta mahalle olarak bilinen bölge muhtarlar toplantısı yaparak hem eski mahallerdeki imarlaşma hareketi hem de yeni yerleşim alanlarındaki gelişmeleri değerlendirdiklerini belirtti.

Bu bölge muhtar toplantısında Caferbey, Camikebir, Cumhuriyet, Gülük, Kemeraltı, Kiçikapı, Küçükmustafa, Şehitnazımbey, Tacettinveli, Eğribucak ile İnecik mahalle muhtarlı olmak üzere 11 muhtarın iştirak ettiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;

“Melikgazi ilçesi gelişiyor ve büyüyor ancak bu gelişme ve büyüme planlı bir şekilde olmaktadır. Ruhsatsız ve imarsız bir yapılaşmaya kesinlikle izin vermiyoruz. Temizlik işlerine büyük önem veriyoruz. Mahallelerin fiziki yapısı yanında bu mekânlarda oturan bireylerin sosyal, sportif, eğitim ve sağlık ihtiyaçlarını da göz önünde bulunduruyoruz. Özellikle halkın yoğun olarak bulunduğu çarşı ve alış veriş merkezlerinde temizliğe büyük önem veriyoruz. Bugün yapılan muhtarlar toplantısının iki bölümü var. Birincisi şehir merkezinde yar alan ve alış veriş merkezlerin bulunduğu Camikebir, Kiçikapı, Cumhuriyet, Gülük, Şehit Nazımbey gibi muhtarlıklar ile bağ ve sayfiye alanı olan Eğribucak, İnecik gibi daha çok bahçe ve bağ yerleşimi olan muhtarlar ile toplantı yaptık. Bölge muhtar toplantısında hem bölgesel konular hem de az sayıda katılımcı olması ile daha detaylı konular ele alınmasına imkân tanınıyor”

Şehir merkezi ile bağ ve sayfiye bölgelerinde yer alan 11 muhtarın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda acil yapılması istenen hizmetler hakkında bilgiler alındığını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, mahallelerin Melikgazili olmanın farkını yaşadıklarını ve gerçekleştirilen hizmetlerden dolayı da muhtarların teşekkür etiklerini kaydetti.