Malatya Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığına bağlı Engelli Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından, 12-21 Temmuz tarihleri arasında kabul edilen engelli memur adaylarına tercih işlemlerinde danışmanlık hizmeti veriliyor.

Konuyla ilgili olarak verilen bilgilere göre, 12 Temmuz Çarşamba günü başlayan engelli memur adaylarının tercih işlemleri devam ediyor. Memurluk sınavına katılan engelli vatandaşların tercih işlemleri aşamasında kendilerine yardımcı olmak, tercih işlemlerini daha sağlıklı ve güvenli bir şekilde sonuçlandırmak amacıyla, Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından, ilk günden itibaren danışmanlık hizmeti verildiği ve bu hizmetin tercih işlemlerinin son günü olan 21 Temmuz tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

ÖSYM tarafından engelli memur kadrosuna bu yıl, lisans düzeyinden bin 348, önlisans düzeyinden 507, lise düzeyinden 444, ilköğretim düzeyinden ise 246 olmak üzere toplam 2 bin 545 atama yapılacağı ifade edildi.

Ayrıca 2010 yılında Engelli Koordinasyon Şube Müdürlüğü tarafından başlatılan EKPSS kursuna bugüne kadar 770 engelli vatandaşın başvurduğu, kursa devam eden 300 kişinin de memur olarak atandığı belirtildi.