Antalya’nın Korkuteli ilçesinde, Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-İdeal İnsan Son Peygamber’in (sas) Hayatı konulu bilgi yarışmasında dereceye girenlere ödülleri, törenle verildi.
Zinde Gençlik Spor ve İzcilik Kulübü ve Son Peygamber Platformu’nun birlikte gerçekleştirdiği Ufka Yolculuk Kültür Yarışmaları-3 kapsamında yapılan "İdeal İnsan Son Peygamber’in (sas) Hayatı" konulu bilgi yarışmasında dereceye girenler, ödüllerine kavuştu. Korkuteli Ahlak Kültür Çevre ve Eğitim Derneği’nin organizasyonu ile Belediye Düğün Salonu’nda düzenlenen programda, 15 kişi ödül aldı.
Yarışmanın, Prof. Dr. İsmail Lütfi Çakan ve Nuh Mehmet Solmaz’ın kaleme aldığı "Kur’an-ı Kerim’e Göre Peygamberler ve Tevhid Mücadelesi" kitabından, hem okullarda hem de online olarak internet ortamında gerçekleştirildiği belirtilirken, yarışma ile Peygamber Efendimizin (sas) hayatını sahih kaynaklardan okumak, O’nu doğru anlamak ve tüm insanlığa layıkıyla anlatmak, hayatı O’nun gibi bilinçli yaşamak için toplumda farkındalık oluşturulması hedeflendiği açıklandı.
Törende yarışmaya sponsor olan iş adamları ve esnafa da plaketler verildi.