Muğla Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından, il genelinde toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarına başlandı. Belirli yaş gruplarındaki kadınlar için meme, rahim ağzı ve bağırsak, erkeklerde de bağırsak kanseri taramaları ücretsiz yapılacak.

Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nce, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde kanserle mücadele standı açıldı. Standı, "Kanserde Erken Teşhis Hayat Kurtarır" yazılı bir tişört giyerek ziyaret eden eski milli futbolcu Tanju Çolak, gazetecilere yaptığı açıklamada, erken teşhisin çok önemli olduğunu söyledi. Çolak, "Ülke olarak kanserden korktuğumuz için teşhis yaptırmıyoruz. Son ana kadar maalesef bekliyoruz. Altı ayda bir muhakkak check-up yaptırmak gerekiyor. Elimden geldiğince bu tür sosyal sorumluluk projelerine katılıyorum." dedi.

Halk Sağlığı İl Müdürü Uzm. Dr. Mustafa Nuri Ceyhan ise, "Belirli yaş gruplarında kadınlar için meme kanseri, rahim ağzı kanseri, yine kadın ve erkeklerde bağırsak kanseri taramaları yapacağız. Sağlık kurumlarına erişimi zor olan kişiler, artık aile hekimlerine ve toplum sağlığı merkezlerine de başvurarak ücretsiz tarama yaptırabilir. Yine kanser tarama programı kapsamında kişileri bilgilendirmek için broşürler ve afişler hazırlandı. Sağlığımız ihmale gelmez, mutlaka vatandaşlarımızın tarama programlarına katılarak kontrollerini yaptırmalarını arzu ediyoruz." diye konuştu.

Ardından İl Müdürü Ceyhan tarafından, kanserle mücadele çalışmalarına destek olan Çolak'a günün anısına plaket verildi.