DÜZCE (AA) - Düzce'de kaybolan 82 yaşındaki Alzheimer hastası kadın, yaklaşık 46 saat süren arama çalışmalarının ardından bir mısır tarlasında bulundu.

İki gün önce akşam saatlerinde merkeze bağlı Karadere Hasanağa köyündeki evinden çıkan ve bir daha geri dönmeyen 82 yaşındaki Lütfiye Arslan için dün sabah saatlerinde jandarma ekiplerince başlatılan, AFAD, Düzce Safari Off Road Kulübü, Düzce Arama Kurtarma, Sakarya Sivil Savunma ekipleri ve vatandaşların destek verdiği çalışmalara bugün de devam edildi.

Özel eğitimli köpekler ile yürütülen çalışmalar neticesinde Arslan, evinin yaklaşık 2 kilometre uzağındaki İstilli köyü merasındaki bir mısır tarlasında bulundu. Olay yerine gelen sağlık ekipleri Arslan'ı, Düzce Atatürk Devlet Hastanesine kaldırdı. 

Arslan'ın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. 

- Olay

Merkeze bağlı Karadere Hasanağa köyünde ikamet eden Lütfiye Arslan'ın (82) dün akşam saatlerinde çıktığı evine dönmemesi üzerine jandarma, AFAD, Düzce Safari Off Road Kulübü ve Düzce Arama Kurtarma ekipleri tarafından köy çevresindeki sulama kanallarında, mera alanlarında ve tarlalarda arama çalışmaları başlatılmıştı.