TRABZON (AA) - Of Kaymakamlığınca düzenlenen toplantıda şehir içi trafik sorununa çözüm yolları arandı.

Toplantıya, Of Kaymakamı Eyüp Fırat, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu, Jandarma Komutanı Tanju Tanrıverdi, Of Emniyet Müdür Vekili Tayfun Demirci, Of Belediyesi Zabıta Amiri İsmail Sarıalioğlu, Ofspor Kulübü Başkanı Olcay Saral ve çok sayıda esnaf katıldı.

Yaz mevsimi nedeniyle Of'ta aşırı bir trafik yoğunluğu yaşandığını ifade eden Kaymakam Fırat, "Esnafımızla zaman zaman yaptığımız sohbetlerde bu konuda bir istişare yapılması yönünde talepler geldi. Burada birlikte bir çözüm önerisi ortaya koyarak trafik yoğunluğunu azaltacak tedbirleri belirlemek istiyoruz. İnşallah bu toplantı ile bu soruna bir çözüm getirmiş oluruz." diye konuştu.

Belediye Başkanı Sarıalioğlu ise, herkesin bulunduğu çevreyi temiz kullanması gerektiğini vurgulayarak, "Günde 3 kez sokakları süpürtüp 2 kez de çöp aldırıyoruz ama yine de sokaktaki pisliği engelleyemiyoruz. Bu konuda da herkes elini taşın altına koymalıdır." dedi.

Atatürk Bulvarı için proje hazırladıklarını belirten Sarıalioğlu, şunları kaydetti:

"Atatürk Bulvarı, çoğu şehirde olmayan nadide bir bulvar. Onu güzelleştireceğiz. Bulvar üzerindeki konutların dış cephelerini tek tip yapmayı planlıyoruz. Bulvarı tamamen trafiğe kapatmamız çok radikal bir karar olur ama tüm ilçe genelinde kaldırımları genişleteceğiz. Dış cephesiyle, aydınlatmasıyla ve yine ağaçlarıyla güzel bir yer haline getireceğiz."