MUĞLA Valisi Amir Çiçek, Diyarbakır Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik sürdürülen operasyonda şehit düşen 24 yaşındaki Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in Menteşe İlçesi'ndeki ailesini ziyaret ederek, 'Şehadet Belgesi' verdi.
Muğla Valisi Amir Çiçek, Diyarbakır Silvan İlçesi'nde PKK'lı teröristlere yönelik operasyonda şehit düşen Jandarma Teğmen Altuğ Pek'in Menteşe İlçesi Paşapınarı Mahallesi'nde oturan ailesini ziyaret etti. Vali Çiçek'e, eşi Hülya Çiçek, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan, Menteşe Kaymakamı Zeki Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali Akkuzu ve Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu da eşlik etti. Zayerette Kuran'dan bölümler okundu. Müftü Yardımcısı Hüseyin Küçükoğlu'nun öncülüğünde şehit Pek için dualar edildi.
Vali Çiçek, yaptığı konuşmada şehitlerin emaneti olan vatanın bütünlüğü, milletin birliği ve bayrağın bağımsızlığını korumanın önemli olduğunu söyledi. Vali Çiçek, "Devlet olarak şehidimizin bizlere emaneti olan ailesine biz her zaman sahip çıkarız. Önemli olan vatandaşlarımızın bu konuda duyarlı olmasıdır. Sizler şehidimiz gibi bizim için aziz emanetsiniz. Ömrünüz boyunca Türkiye Cumhuriyeti devleti sizlerin yanında olacaktır" dedi.
Vatanın bütünlüğü ve birliği için canlarını feda eden şehitlerin haklarının ödenemeyeceğini vurgulayan Vali Çiçek, Şehadet Belgesi'ni şehidin babası Mehmet Pek ve annesi Fatma Pek'e takdim etti.

FOTOĞRAFLI