Edip TEKİN / BURSA, () – BURSA’da 14 üretim hattı ile yılda 1.2 milyon litre içecek üreten Coca Cola’nın Bursa fabrikası, EFQM ödüllerinde 'Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi' alanında Başarı Ödülü’nün sahibi oldu.
Anadolu Grubu’nun ana hissedarı olduğu Türkiye, Orta Doğu, Orta Asya ve Pakistan’da 10 ülkede 25 fabrika ve 10 bini aşkın çalışanıyla faaliyet gösteren Coca-Cola İçecek (CCİ), Bursa fabrikası ile EFQM ödüllerinde 'Kurumsal Yetkinliklerin Geliştirilmesi' alanında Başarı Ödülü’nün sahibi oldu. CCİ’nin Kestel'DEKİ fabrikasını basın mensuplarına gezdiren Coca-Cola içecek Türkiye Kurumsal İlişkiler Direktörü Aykan Gülten, yıllardır yürüttükleri operasyonel mükemmellik ve sürekli iyileştirme çalışmalarının karşılığını aldıkları ödüllerle tescillediklerini söyledi. Gülten şöyle dedi:
"CCİ Bursa fabrikası olarak kalite ve sürdürülebilirlik alanında yürüttüğümüz çalışmalarla geçen yıl da Türkiye Mükemmellik Ödülü’ne layık görülmüştük. Aldığımız ödüller tesadüf değil. Bu başarı; işimizin her aşamasında verimlilik, yenilikçilik ve sürekli gelişime odaklanmamızın ve tüm bu faaliyetlerimizi şeffaflıkla sürdürmemizin sonucu." 
EFQM NEDİR?
Belçika-Brüksel merkezli Avrupa Kalite Yönetimi Vakfı, müşteri tatmini, çalışanların tatmini ve toplum üzerindeki etki konularındaki başarının, politika ve stratejilerin, çalışanların, kaynakların ve süreçlerin uygun bir liderlik anlayışıyla yönlendirilmesi ile sağlanabileceğini ve böylece iş sonuçlarında mükemmelliğe ulaşılabileceğini vurguluyor. Türkiye’de uluslararası EFQM Mükemmellik Modeli uygulamaları KalDer (Türkiye Kalite Derneği) tarafından yürütülüyor.
FOTOĞRAFLI