KASTAMONU (AA) - Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirlerinin, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında ve sonrasında çektiği fotoğraflardan oluşan "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" Kastamonu Üniversitesi Rektörlük binasında açıldı.

Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, tüm şehitler için İl Müftüsü Osman Aydın tarafından dua edilmesiyle başladı.

Kastamonu Üniversitesi ile AA'nın iş birliği ile hazırlanan serginin açılışı, AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Garnizon Komutanı Personel Albay Saadettin Yıldız, Rektör Prof. Dr. Seyit Aydın, daire müdürleri, akademik personel ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi.

AK Parti Kastamonu Milletvekili Metin Çelik, gazetecilere yaptığı açıklamada, sergide 15 Temmuz'u anlamak adına önemli fotoğraflar yer aldığını söyledi.

Demokrasi nöbetine vatandaşları davet eden Çelik, "15 Temmuz'un birinci yıl dönümündeyiz. Bu sergide hain girişimin nasıl olduğunu açık bir şekilde görüyoruz. Bu hain girişimi unutmayacağız ve unutturmayacağız. Gelecek nesillere bu ihaneti anlatacağız." dedi.

Rektör Seyit Aydın da Anadolu Ajansına fotoğraflar konusunda verdiği destek için teşekkür etti.

15 Temmuz'da basının da kahramanlık destanı yazdığını vurgulayan Aydın, şunları dile getirdi:

"Basınımız ilk dakikadan itibaren milletle beraber olup hainlere ders vermede baş rolde oynayanlardan biri oldu. Hepimizin derdi, bu ihaneti kimse unutmasın. Nesiller boyu hainlerin yaptığı anlatılsın ki insanımız bir daha böyle kötü günler yaşamasın istiyoruz."

AA foto muhabirleri tarafından Ankara, İstanbul ve Kastamonu'da çekilmiş 50 fotoğraftan oluşan sergi, 3 gün açık kalacak.