BODRUM'da bir araya gelen 100 kişilik grup, 'Yaşam Durupduru' adını verdikleri eylemde el ele insan zinciri oluşturup, Ankara'daki terör saldırısını sloganlarla ve pankartlarla protesto etti.
Ankara'daki terör saldırısına tepkilerini göstermek isteyen yaklaşık 100 kişilik grup, Gümüşlük Formu Platformu öncülüğünde, Gümüşlük Sahilinde, dün akşam saatlerinde bir araya geldi. 'Yaşam Durupduru' adlı eylemde el ele tutuşarak mutluluk ve barış zinciri kurduklarını kaydeden grup; üzerinde 'Yastayız. Hayatı durduruyoruz. Hayatlar değerlidir demektir; barış istemek. Giden apaydınlık canlar ve birbirimiz için el ele hayatı durduruyoruz' yazılı pankart açtı. Alkışlı protestonun yapıldığı eylemde 'İnadına barış', 'Barış hemen şimdi', 'Yaşasın halkların kardeşliği' ve 'Hepimiz kardeşiz' sloganları atıldı. Eylemi yerli ve yabancı turistlerde izledi.
Gümüşlük Formu Platformu adına açıklama yapan Yaşar Aslan, "Haziran seçimlerini beğenmeyen, şimdiye kadar 13 yıldır saltanatını sürdürmekte olan AKP iktidarı; hemen arkasından Suruç ile başlayıp, Diyarbakır'da devam eden ve Ankara Garı'nda Cumhuriyet tarihi ve Osmanlı tarihinin gördüğü en büyük katliama sebep olan bir katliamı gerçekleştirmiştir. Düne kadar bir Alman rahibin Hitler döneminde söylediği gibi 'Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın' anlayışında olan kişileri gördük ki; bu birkaç aylık süre içinde, tavırlarını da değiştirdiler. Bu düşüncedekiler, 'parçalanırsak, gruplar halinde hareket etmezsek bu duruşun hepimizi yutacak bir canavara dönüştüğü gözüküyor' dediler. Bu nedenle bizler az önce yaptığımız gibi el ele tutuşarak, düşünce sistemimiz ne olursa olsun bu ülkenin geleceği için, kafa yoran bütün demokrat düşünceli insanlar bir araya gelmeliyiz. Bir araya gelerek, Bodrum'dan bir kıvılcım çıkartmak için tavrımızı sergilemeye geldik. Böylesi durumlarda zaman zaman yılgınlığa kapıldığımız olur. Bu yılgınlıkları aşarak daha demokratik, daha güzel bir dünya kurmak için çaba göstermeliyiz. Hepimizin bir araya gelmesine ihtiyacımız var" dedi.

FOTOĞRAFLI