Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkanı Yadigar Gökalp Türkiye genelinde 509. SGK Hizmet Merkezini açtıklarını belirterek, Sosyal güvenlik reformu ile birlikte 2006 yılında artık SSK’lı Bağkur’lu ya da devlet memuru ayrımı kalmadığını, hizmetlerde bir standardizasyona gidildiğini, işçi, esnaf, memur herkesin aynı hizmeti aldığını söyledi.
Kazan Sosyal Güvenlik Merkezi’nin açılışı törenle yapıldı. Açılış törenine Eski Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler, SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Kaymakam Murat Duru, Belediye Başkanı Lokman Ertürk, Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Sevinç ve kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı.
Açılış töreninde Kazan Belediyesi Seymen Ekibi Ankara yöresi oyunlarından örnekler sundu.
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan burada yaptığı konuşmada son dönemde SGK’nın yaptığı hizmetleri anlattı. Türkiye genelinde 589 adet SGK Merkezi açmayı hedeflediklerini belirten SGK Başkanı İlhan 509. SGK Merkezini Kazan’da açtıklarını söyledi.
SGK Başkanı İlhan, İl Müdürlüğü ve ilçelerdeki SGK Merkezleri sayesinde memurların, işçilerin, çiftçilerin ne kadar süre sigortası var, sigortası yatırılıyor mu, ne zaman emekli olabilecek gibi sorularının cevaplarını bu binadan ve bu hizmet merkezinden hızlı bir şekilde öğrenebileceklerini, bu sayede de vatandaşların hem zaman kaybı yaşamayacaklarını, hem de herhangi bir maddi külfete katlanmak durumunda olmayacaklarını söyledi.
SGK Başkanı Yadigar Gökalp şöyle devam etti:
"Eski dönemlerde yani SGK kurulmadan önce, yani SSK VE BAĞKUR döneminde hastaneye gitmek, muayene olabilmek ve ilaçlarımızı almak son derece zordu. Bunları hepimiz yaşadık ve hatırlıyoruz. Tabi artık her şey değişti artık SGK merkezlerimiz yepyeni binalarıyla güler yüzlü personeliyle sizlere hizmet vermeye çalışıyor. Sosyal güvenlik reformu ile birlikte 2006 yılında artık SSK’lı Bağkur’lu ya da devlet memuru ayrımı kalmadı. Hizmetlerde bir standardinazyona gidilmiş oldu. İşçi esnaf memur herkes aynı hizmeti alabiliyor. İstediği hastaneye gidebiliyor istediği eczaneden ilacını alabiliyor.Sağlık karnesini kaldırmış bulunuyoruz. Artık sadece vatandaşlık numarası ile muayene olabiliyorsunuz hem de ilaçlarınızı alabiliyorsunuz. Bugüne kadar emekli aylıklarının evde ödenmesine başlanmasından istediğiniz hastaneye gitme gibi birçok yenilik hayata geçmiştir."
Konuşmaların ardından yaklaşık 1 Milyon Liraya malolan ve 60 bin sigortalıyla 3.750 işyerine hizmet verecek Kazan Sosyal Güvenlik Merkezinin açılışı kurdelesinin kesilmesiyle tamamlandı. Davetliler daha sonra binayı gezerek yetkililerden bilgi aldı. Bu sırada Emrullah İşler çalışanlardan bir vatandaşın emeklilik yaşına bakmalarını istedi. 54 yaşında emekli olacağını öğrenen 40 yaşındaki Muhsin Koca isimli vatandaş daha çok genç olduğunu ve emekli olmak istemediğini söyleyince Emrullah İşler de "Böyle kardeşlerimiz de var bunları tebrik ediyoruz" dedi. Bir basın mensubunun Emrullah İşler’e emeklilik yaşını sorması üzerine de İşler "Bizim için emekli olmak yok, halkımıza hizmete devam edeceğiz" şeklinde karşılık verdi.